Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatrogasne jedinice i mehanizacija

Pomoć iz Sarajeva krenula prema poplavljenim područjima

pomoć poplavljenim područjima
FOTO: Vlada KS

Uputio je apel svim našim sugrađanima i volonterima koji su spremni pružiti podršku, posebno u područjima poput Jablanice, Kiseljaka, Fojnice i drugih, da se koordiniraju s lokalnim službama civilne zaštite, kako bismo zajednički odgovorili na izazove koje su ove nepogode donijele

Vatrogasne jedinice i mehanizacija Kantona Sarajevo odlaze u pomoć najugroženijim područjima pogođenim poplavama.

Oprema, uključujući pumpe za vodu i vozila za evakuaciju, također je na raspolaganju kako bi se brzo reagovalo u kriznim situacijama.

Svi resursi su usmjereni ka podršci lokalnim zajednicama koje se trenutno suočavaju s teškim posljedicama poplava, dok čekamo dodatne upute i koordinaciju sa Federalnom upravom civilne zaštite, javili su iz Vlade KS.

Poziv lokalnim zajednicama

“Naša oprema, uključujući pumpe za vodu, zaštitnu opremu i vozila za evakuaciju, bit će dostupna onim dijelovima zemlje koji su najviše pogođeni. Pozivam sve lokalne zajednice i civilne službe u najugroženijim područjima da nam se obrate za pomoć kako bismo mogli brzo i efikasno djelovati. Također, u stalnom smo kontaktu s Federalnom upravom civilne zaštite, kako bismo osigurali da podrška bude usmjerena tamo gdje je najpotrebnija”, istakao je premijer KS Nihad Uk.

Uputio je apel svim našim sugrađanima i volonterima koji su spremni pružiti podršku, posebno u područjima poput Jablanice, Kiseljaka, Fojnice i drugih, da se koordiniraju s lokalnim službama civilne zaštite, kako bismo zajednički odgovorili na izazove koje su ove nepogode donijele.

“Svjesni smo da su poplave prouzrokovale značajnu štetu, a naše hitne službe su već angažovane na sanaciji ključnih infrastrukturnih tačaka, poput puteva i nasipa. Trenutno su prioritetne intervencije na najkritičnijim mjestima, gdje su se izlile rijeke i aktivirala klizišta”, poručio je premijer KS.