Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpuni zastoj

BH Telecom postupno uspostavlja telekomunikacijsku vezu nakon prekida zbog nevremena u Konjicu i Jablanici

odron jablanica
FOTO: Facebook

Učinit ćemo sve što je u našoj moći da osiguramo stabilnu i pouzdanu komunikaciju za sve naše korisnike, poručili su iz BH Telecom

S velikim osjećajem odgovornosti prema našim korisnicima, želimo vas obavijestiti da je zbog sinoćnjeg nevremena, aktivacije klizišta i odrona, došlo do višestrukih prekida optičkih telekomunikacijskih veza na širem području Konjica i Jablanice. Ovi prekidi su, nažalost, prouzrokovali potpuni zastoj u telekomunikacijskom saobraćaju na području općine Jablanica i djelimično na području općine Konjic, saopštili su jutros iz BH Telecoma.

“Uprkos izazovima s kojima su se suočili, timovi BH Telecoma uspjeli su jutros, u 08:40 sati, uspostaviti ponovnu vezu prema Jablanici i vratiti u funkciju dio fiksnog i mobilnog telekomunikacijskog saobraćaja. 

Međutim, na nekim lokacijama, zbog klizišta, odrona i nestanka električne energije, još uvijek su u prekidu pojedine bazne stanice mobilne mreže, što otežava mobilni saobraćaj u određenim dijelovima Konjica i Jablanice. Naše ekipe iz Regionalne direkcije Mostar i Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa ostaju na terenu i nastavljaju raditi bez prestanka kako bi u najkraćem mogućem roku potpuno vratili telekomunikacijsku infrastrukturu u funkciju.

Učinit ćemo sve što je u našoj moći da osiguramo stabilnu i pouzdanu komunikaciju za sve naše korisnike. 

Hvala vam na razumijevanju i podršci”, poručili su.