Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Dinamo ispustio prednost od 2:0, Real i Bayern poraženi, Atletico Madrid deklasiran

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Juventus je u Njemačkoj u sjajnoj utakmici pobijedio RB Leipzig sa 3:2, premda je gubio sa 0:1 i 1:2

Nogometaši Lillea i Aston Ville priredili su velika iznenađenja u susretima 2. kola Lige prvaka porazivši aktualnog europskog prvaka Real Madrida i Bayern Munchen sa po 1:0.

Aktualni europski prvak Real Madrid pretrpio je prvi poraz u posljednjih 36 utakmica u svim natjecanjima nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Lillea.

U 3. kolu Real 22. oktobra dočekuje Borussiju Dortmund, dok će Lille dan kasnije gostovati kod Atletico Madrida koji je večeras teško stradao u Lisabonu kod Benfice.

Dinamo do 2:0 do 2:2

Iznenađenje je priredila i Aston Villa porazivši Bayern Munchen sa 1:0. Gol odluke zabio je Jhon Duran u 79. minuti.

Bavarci su dominirali, međutim nisu uspjeli probiti sjajnog argentinskog vratara Emiliana Martinezta. Pogodak odluke stigao je u 79. minuti. Pau Torres je uputio dugačku loptu do Durana koji je iskoristio neopreznost Manuela Neuera koji je izašao sa svojih vratiju i pogodio za 1:0.

Bavarce u 3. kolu čeka gostovanje kod Barcelone, Aston Villa ponovo igra kod kuće protiv Bologne.

Liverpool je slavio protiv Bologne sa 2:0 upisavši i drugu pobjedu.

Juventus je u Njemačkoj u sjajnoj utakmici pobijedio RB Leipzig sa 3:2, premda je gubio sa 0:1 i 1:2.

Juventus je u 58. minuti ostao s igračem manje nakon što je vratar Michele Di Gregorio igrao rukom izvan kaznenog prostora. Ipak, “stara dama” je i sa igračem manje došla do pobjede kada je u 83. minuti Francisco Conceicao prošao dva igrača u odbrani domaćin i lijepo plasirao za 3:2.

Benfica je u Lisabonu deklasirala Atletico Madrid sa 4:0.

Dinamo je protiv Monaca odigrao 2:2, iako je imao prednost od 2:0. Nakon 2-9 poraza od Bayerna, Dinamo je odigrao odličnu i vrlo hrabru utakmicu, dominirao i vodio s 2:0, a onda s dvije pogreške u završnici dopustio Francuzima da izbjegnu poraz.

Belgijski Club Brugge je na gostovanju porazio Sturm sa 1:0.

U ranijem terminu Atalanta je u Gelsenkirchenu pobijedila Šahtar sa 3:0, dok je Feyenoord kao gost porazio Gironu sa 3:2.