Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po nalogu Tužilaštva BiH

SIPA vrši pretrese: U prijetećem mailu navedeno da se u objektima OS BiH nalazi bomba

Foto: Armin Durgut / Pixsell

Nakon okončanja rada na terenu i dostavljanja raspoloživih saznanja o daljim mjerama će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupaju po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji se odnosi na provjere navoda iz dojava o postavljenju eksplozivnih naprava u nekim od objekata na području Kantona Sarajevo.

Podignut stepen sigurnosti

Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen sigurnosti u sigurnosnim/vojnim objektima u državi zbog prijetećih dojava koje su stigle jučer u 15 sati.

Kako je potvrđeno za Fokus iz SIPA-e, jučer je primljena prijava koja se odnosi na postojanje mogućnosti da bi se eventualno u objektima Oružanih snaga mogla negdje naći “bomba”.

“Odmah smo obavijestili sve sigurnosne i policijske agencije, Oružane snage, OSA-u, NATO, FBI, Europol. Zbog toga su Oružane snage podigle stepen bezbjednosti na veći nivo”, rečeno je za Fokus iz SIPA-e.

IP adresa pošiljaoca

S tim u vezi policijski službenici ove Agencije po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine provode aktivnosti na terenu koje se odnose na uviđaje i druge aktivnosti vezane za otkrivanje IP adrese pošiljaoca.

Nakon okončanja rada na terenu i dostavljanja raspoloživih saznanja o daljim mjerama će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.