Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zenica

Ponovo prokišnjava prošle godine sanirani ravni krov Bosanskog narodnog pozorišta

bnp zenica
Foto: Fena

Javnost je o prokišnjavanju krova saznala prije nekoliko dana, nakon objave na društvenim mrežama jednog zaposlenika BNP-a

Prošle godine sanirani ravni krov Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica ponovo prokišnjava – potvrdio je to direktor te javne ustanove Miroljub Mijatović.

Za sanaciju ravnog krova koja je počela u augustu prošle godine uloženo je ukupno oko 1,3 miliona KM. Gradu Zenica koji je osnivač te ustanove i vlasnik zgrade BNP-a više od trećine potrebnog novca za sanaciju krova te potrebnih unutrašnjih sanacijskih radova zbog dugogodišnjeg prokišnjavanja, odnosno 450.000 KM, doznačila je Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

-Da, na jednom mjestu se to desilo. Vlasnik zgrade, odnosno osnivač i finansijer Grad Zenica obaviješten je o tome, a oni su dalje povukli garancije koje postoje kao i za sve druge urađene radove. Nadzorni organ je ponovo obavio svoj nadzor, a i izvođač je bio tu. Vidjet ćemo šta će se dešavati u narednim danima – kazao je MIjatović.

Javnost je o prokišnjavanju krova saznala prije nekoliko dana, nakon objave na društvenim mrežama jednog zaposlenika BNP-a.

BNP, najavio je Mijatović, u narednom periodu planira rekonstruisati i pod na Velikoj sceni, a imaju obećanja nadležnih da bi do kraja ove godine mogli zamijeniti i tepih na Gornjem foajeu.

-U izradi smo premjera i predračuna za sanaciju toaleta za publiku, što bi najvjerovatnije u narednoj kalendarskoj godini moglo biti popravljeno, odnosno renovirano – najavio je Mijatović.