Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"kobne slušalice"

Ukrao Ferrari od milion maraka, ali nije primjetio šta se nalazilo na suvozačevom sjedištu

ferrari
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Policija se uspjela dokopati podataka iz telefona lopova te su saznali da je riječ o 22-godišnjaku koji je već poznat po krađama automobila

Može se pretpostaviti da će osobe koje su spremne dati malo bogatstvo za Ferrari uložiti i dobar novac za njegovu zaštitu i sigurnost, odnosno tehnologiju protiv krađe. No, to ipak nije bio slučaj s jednim muškarcem iz Waterburyja (grad u američkoj saveznoj državi Connecticut) kojem je skupocjeni Ferrari 812 GTS vrijedan čak 575 hiljada dolara (nešto više od milion KM) – ukraden.

U policijskom izvještaju nije navedeno kako je automobil ukraden, no zato se spominje kako je pronađen.

U hvatanju lopova nije pomogla neka sofisticirana tehnologija ni policijska dojava, već – Appleove slušalice. Naime, vlasnik automobila na suvozačevom je sjedištu ostavio slušalice AirPods, a zahvaljujući Appleovoj aplikaciji Find My za pronalazak izgubljenih uređaja pomoću Maca ili iPhonea, vlasnik Ferrarija uspio je locirati slušalice, a time i svoj automobil. Te je podatke odmah proslijedio policiji, koja je ubrzo uspjela pronaći automobil i lopova.

Zaletio se Ferrarijem u policiju

Kada je policija zaustavila lopova na benzinskoj pumpi, on se Ferrarijem zaletio u njihov automobil (šteta je ipak mala), nakon čega je pobjegao i ostavio u automobilu svoj telefon.

Policija se uspjela dokopati podataka iz telefona lopova te su saznali da je riječ o 22-godišnjaku koji je već poznat po krađama automobila. Zanimljivo, uhapšen je desetak dana poslije, i to nakon što je policija pronašla još jedan automobil koji je ranije ukraden u New Yorku te je taj mladić, kao i njegov 19-godišnji saradnik u zločinu, završio u zatvoru, prenosi Zimo.