Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencija u Sarajevu

“Ružičasti oktobar”: Građanima će biti predstavljen labirint puta pacijenta

Foto: Damir Begović / Fokus.ba

Prva ambasadorica Udruženja Hana Hadžiavdagić je kazala su za aktuelno stanje krivi oni koji glasaju za iste ljude.

U Sarajevu je danas održana konferencija Udruženja oboljelih i liječenih od karcinoma dojke, ginekoloških karcinoma i drugih malignih oboljenja. Ova konferencija se održala povodom obilježavanja “Ružičastog oktobra”.

Enida Glušac, inače predsjednica Udruženja se na konferenciji pojavila s ružičastom perikom i pojasnila da se radi o periki ponosa.

“Ženu sa ružičastom glavom sigurno niko ni na ulici ni u javnosti neće moći da ignoriše”, rekla je i najavila da će je nositi čitav mjesec.

Navodi da veliki problem predstavljaju indikacija lijekova koje su na listama Fonda solidarnost. Pita se ko od naših sugrađana može odvojiti 11.000 svakih 21 dan da bi produžio život.

(Foto: Damir Begović)

“Pacijenti traže najbolju, najjeftiniju opciju i kupuju lijekove u Turskoj. Mi trenutno u KS imamo 30 – 50 onkoloških pacijenata koji u Turskoj kupuju lijekove i ako to pomnožimo sa cijenom od nekoliko hiljada na mjesečnom nivou to znači da mi milione trošimo na godišnjem nivou u Turskoj umjesto u BiH. Svi oni koji su nedorasli ovom poslu neka prepuste ljudima koji mogu, ali mi više ne želimo i ne možemo i nećemo sahranjivati naše žene koje su mogle da žive samo da su imale šansu”, ističe Glušac.

Prva ambasadorica Udruženja Hana Hadžiavdagić je kazala su za aktuelno stanje krivi oni koji glasaju za iste ljude.

“S obzirom da 6.10. idu izbori, evo raskopali su cijeli grad ne bi li nešto postigli, ja se nadam da ćete vi dragi gledatelji nešto da promijenite. Ne treba u vašoj kući neko da umire da biste glasali za nekog drugog”, kazala je Hadžiavdagić.