Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA zvijezda

Steph Curry javno podržao Harris: “Ona nam donosi nadu, inspiraciju i jedinstvo”

Foto: Screenshot/X

“Očito je podržavam. Ona je inteligentna vođa kojoj se može vjerovati da će voditi našu zemlju. Ona nam donosi nadu, inspiraciju i jedinstvo”

Slavni američki košarkaš Stephen Curry ponovio je svoju potporu demokratskoj kandidatkinji za Bijelu kuću Kamali Harris koja Sjedinjenim Državama može donijeti “nadu, inspiraciju i jedinstvo”, piše agencija AFP.

Curry, koji je već iskazao podršku Kamali Harris tokom Olimpijskih igara u Parizu, ponovio je tu potporu na konferenciji za novinare manje od mjesec dana prije početka NBA sezone, a prije večerašnje televizijske debate između dvoje kandidata za Bijelu kuću, republikanca Donalda Trumpa i Kamale Harris.

-Očito je podržavam. Ona je inteligentna vođa kojoj se može vjerovati da će voditi našu zemlju. Ona nam donosi nadu, inspiraciju i jedinstvo, rekao je Curry (36), osvajač zlatne medalje na pariškim Igrama ovog ljeta i na putu za nastup u svojoj 16. NBA sezoni.

-Očito, postoje mnoga delikatna pitanja na kojima se može napredovati i to se mora učiniti u našoj zemlji. Određena razina pristojnosti i ljudskosti na vrhu našeg vodstva je plus, i mislim da ona to potvrđuje, objasnila je zvijezda Golden State Warriorsa, momčadi za koju Harris, porijeklom iz Kalifornije, i navija.