Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Derbi 9. kola Wwin lige

Široki i Sarajevo podijelili bodove na Pecari

Foto: Facebook

U narednom kolu Sarajevo će igrati protiv Veleža, dok će Široki Brijeg u goste Posušju.

Fudbaleri Sarajeva večeras su u okviru 9. kola Wwin lige BiH, na stadionu Pecara u Širokom Brijegu odigrali 3:3 protiv istoimenog domaćina.

Bila je ovo ubjedljivo najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva, a domaći fudbaleri mogu da budu mnogo zadovoljniji, obzirom da je tim Zorana Zekića, tokom većeg dijela susreta bio bolji na terenu, a da su samo neke od velikih šansi iskoristili u drugom poluvremenu, trijumf niti u jednom momentu ne bi dolazio u pitanje.

Foto: Facebook

Ipak, krenimo redom. Igrala se 11. minuta kada je sviran penal za domaćina, a Stanić bio siguran i doveo Široki u vodstvo.

U nastavku smo gledali izjednačen fudbal, a Sarajevo do izjednačenja stiže u finišu prvog poluvremena. Ponovo je glavni sudija dosudio penal, a siguran realizator najstrožije kazne bio je sjajni Gruzijac Guliashvili.

Samo minut kasnije moglo je Sarajevo do potpunog preokreta. Beganović je bio sam na vrhu šesnaesterca, ali je loše šutira, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je povelo. Ponovo je strijelac bio Guliashvili, koji je potvrdio da je u ovom momentu daleko najbolji fudbaler Bordo tima, obzirom da na svom kontu u svim takmičenjima u ovoj sezoni ima već devet golova.

U 56. minuti uzvratio je Široki, ali Zlomislić se ne snalazi najbolje. Samo osam minuta kasnije nova šansa za Sarajevo, ali Mustafić šutira pored gola.

Pravu dramu smo gledali u posljednjih 15-ak minuta. Prvo je u 78. minuti Oliveira promašio zicer, obzirom da je izašao sam pred golmana Širokog Tomića i promašio.

Foto: Facebook

Brutalna kazna stigla je u narednom napadu kada je Iličić pogodio za 2:2 i veliko slavlje domaćih igrača, ali i navijača.

Igrala se 84. minuta kada Sarajevo ponovo dolazi u vodstvo, a sjajno je iz slobodnjaka pogodio Đorđević.
Samo tri minute kasnije domaći fudbaleri dolaze do izjednačenja, a strijelac je bio Matić.

Ostalo je do kraja 3:3. Sarajevo je nakon ovog remija palo na drugo mjesto na tabeli, i ima 18 bodova, bod manje od vodećeg Zrinjskog.

Široki je sedmi.

U narednom kolu Sarajevo će igrati protiv Veleža, dok će Široki Brijeg u goste Posušju.