Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Uragan Helena odnio najmanje 90 života i nanio štetu do 100 milijardi dolara

Foto: X

U oluji je život izgubilo najmanje 90 ljudi, izračunao je Reuters, na temelju podataka lokalnih vlasti Južne i Sjeverne Karoline, Floride, Georgije, Virginije i Tennesseea

Uragan Helene, koji je krajem prošle sedmice poharao jugoistočne države SAD-a, izazvao je katastrofalne poplave od Floride do Virginije, nanio goleme materijalne štete i, po najnovijim podacima, odnio najmanje 90 života.

Stanovništvo jugoistočnih američkih saveznih država u nedjelju je započelo s čišćenjem i popravcima nakon što su vjetar, obilna kiša i olujni udari uragana Helene prouzročili katastrofalne poplave u šest država od Floride do Virginije, milijune ostavili bez električne energije i uništili kuće, ceste i mostove.

U oluji je život izgubilo najmanje 90 ljudi, izračunao je Reuters, na temelju podataka lokalnih vlasti Južne i Sjeverne Karoline, Floride, Georgije, Virginije i Tennesseea.

CNN, pak, izvještava o ukupno 93 poginule osobe.

Prema najnovijim podacima, najviše je ljudi, njih 36, poginulo u Sjevernoj Karolini.

Južna Karolina izvijestila je o 25 poginulih, Georgija o 17, a Florida o 11. Virginija je izvijestila o dvoje poginulih, kao i Tennessee.

Strahuje se da bi broj smrtno stradalih mogao biti i veći.

Osiguravateljska društva procjenjuju da bi šteta koju je uragan Helene počinio mogla iznositi između 15 i više od 100 milijarda dolara.