Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Borac nastavlja pobjednički niz: Rutinska pobjeda protiv Radnika

fk borac bl
Foto> FK Borac

Borac je u 73. minuti imao priliku da poveća vodstvo kada je Savić poslao prelijepu loptu za Đajića, koji je postigao gol. Međutim, pogodak je poništen zbog prekršaja koji je Pihler napravio nad Subašićem u napadu, pa je ostalo 2:0

U Banjoj Luci je u završena posljednja utakmica nedjeljnog rasporeda devetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Borca i Radnika. Utakmica je završena rezultatom 2:0 u korist domaćeg tima.

Aktuelni prvak BiH, Borac, u ovu utakmicu ulazi nakon pobjede u Posušju, dok je Radnik došao ohrabren trijumfom protiv Slobode, piše Scsport.ba.

Od samog početka, domaći fudbaleri su dominirali terenom. U trećoj minuti zaprijetio je Srećković, ali je njegov udarac odbranio golman gostiju, Samurović. Ubrzo nakon toga, Hrelja je igrao za Srećkovića, čiji je šut ponovo zaustavljen.

Lijevi bek Borca, Herera, također je imao priliku, ali je Samurović bio dobro postavljen. U 18. minuti, vezni igrač Borca je poslao sjajnu dugu loptu za Savića, ali je Samurović pravovremeno reagovao i izbacio loptu.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je vezista Radnika, Miroslav Maričić, u 24. minuti. U 25. minuti, Borac je poveo. Hrelja je šutirao, a Samurović je kratko odbio loptu do Kvržića, koji je natrčao i postigao pogodak za 1:0. Kvržić, bivši reprezentativac BiH, postigao je svoj prvi gol u novoj sezoni.

U 34. minuti, Santrač je nepropisno zaustavio Hrelju, što je rezultiralo novim žutim kartonom. Tri minute kasnije, nakon dobrog solo prodora, Srećković je snažno šutirao, ali je bio neprecizan.

U 42. minuti, sudija Halkić, nakon pregleda VAR-a, odlučio je da je Maričić napravio prekršaj nad Čavićem. Siguran realizator jedanaesterca bio je Herera, koji je postavio konačan rezultat prvog poluvremena na 2:0.

U drugom poluvremenu utakmice između Borca i Radnika došlo je do nekoliko izmjena. Za domaći tim na teren su ušli Nathan, Amidžić i Subašić umjesto Klenpića, Mehanovića i Maričića, dok je Žižović za Borac poslao Pihlera umjesto Grahovca.

Prvu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu imali su fudbaleri Radnika. Da Silva je nakon solo prodora šutirao, ali je lopta otišla preko gola, pa je rezultat ostao 2:0. Gosti su prvi šut u okvir gola uputili u 50. minuti kada je Nathan ubacio loptu za Da Silvu, čiji je udarac glavom odbranio Šiškovski.

U 69. minuti Radnik je ponovo zaprijetio, ali je Todorovićev udarac sa velike udaljenosti bio lagan plijen za golmana Borca.

Borac je u 73. minuti imao priliku da poveća vodstvo kada je Savić poslao prelijepu loptu za Đajića, koji je postigao gol. Međutim, pogodak je poništen zbog prekršaja koji je Pihler napravio nad Subašićem u napadu, pa je ostalo 2:0. U 85. minuti glavom je pokušao Teodrović, ali je lopta otišla pored gola. Nekoliko minuta poslije Savić je uposlio Đajića, ali je njegov udarac izblokiran i nije bilo opasnosti po gol Radnika.

Borac – Radnik 2:0 ( Kvržić 25′, Herera (p) 43′)