Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rat na Bliskom istoku

Hezbollah obezglavljen. Izrael: U jednom napadu likvidirali smo im 20 vođa

bejrut bombardovanje
Foto: X/ IDF

Izraelska vojska rekla je da je sjedište Hezbollaha bilo smješteno ispod nekoliko civilnih zgrada

Izrael je objavio kako je u napadu u kojem je likvidirao vođu Hezbollaha Hassana Nasrallaha u petak, u zapovjednom centru te grupe, ubio još 20 drugih vođa Hezbollaha različitih rangova.

Mađu njima je i Ali Karaki, vođu južnog fronta Hezbollaha, javlja BBC.

IDF također kaže da je ubio Ibrahima Husseina Jazinija, šefa Nasrallahove sigurnosne jedinice, i Samira Tawfiqa Diba, kojeg IDF opisuje kao “Nasrallahovog dugogodišnjeg pouzdanika i savjetnika”.

Izraelska vojska rekla je da je sjedište Hezbollaha bilo smješteno ispod nekoliko civilnih zgrada.

Kako smo ranije izvijestili, bombe teške više od ukupno 80 tona korištene su u izraelskom zračnom napadu u kojem je ubijen vođa proiranskog Hezbollaha, Hassan Nasrallah, u Bejrutu.

Bombe, uključujući bombe “razbijače bunkera” koje mogu probiti ojačane strukture, izbacila je formacija od najmanje 10 borbenih zrakoplova na podzemno sjedište Hezbolaha u južnom Bejrutu u petak, navodi se.

IDF na X-u ističe kako je podzemni bunker u kojem su se skrivale vođe Hezbollaha bio udaljen samo 53 metra od UN-ove škole u Bejrutu.

-Teroristi su bili u središnjem stožeru Hezbollaha, smještenom u srcu Bejruta, ispod civilnih zgrada. To nedvosmisleno dokazuje da se Hezbollah skriva među civilima, ugrožavajući živote stanovnika Libana – stoji u objavi IDF-a.