Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željezničar domaćin Posušju, aktuelni prvak BiH ugostit će Radnik iz Bijeljine

fk zeljeznicar
Foto: FK Željezničar

Na Grbavici, od 15 sati, svoj meč igraju Posušje i Željezničar

Danas su na rasporedu još tri utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvi susret igra se od 13 sati, a dan zatvara utakmica Borac – Radnik od 21 sat.

U susretu zakazanom za 13 sati sastat će se Igman i GOŠK. Tim iz Konjica uhvatio je odličnu formu. U posljednje tri utakmice vezali su isto toliko pobjeda. Trenutno se nalaze na sedmom mjestu sa deset osvojenih bodova. S druge strane, ekipa GOŠK-a na svom kontu posjeduje svega jedan bod što dovoljno govori o formi u kojoj se nalaze.

Na Grbavici, od 15 sati, svoj meč igraju Posušje i Željezničar. Ova dva rivala su izjednačena na tabeli, nalaze se na trećem odnosno četvrtom mjestu sa po 14 bodova i sigurno je da će pobjednik iz ovog meča steći neophodno samopouzdanje uoči nastavka prvenstva.

Kao što smo pomenuli u uvodu, za kraj dana očekuje nas susret Borac – Radnik. Aktuelni prvak BiH, nakon poraza od Sarajeva, vratio se na pobjednički kolosjek. Banjalučani su slavili pobjedu od 2:0 na gostovanju kod Posušja. Kada je u pitanju Radnik, Bijeljinci se nalaze na veoma dobrom šestom mjestu na tabeli s deset bodova iz sedam utakmica. U Banjaluku stižu nakon trijumfa nad Slobodom u prošlom kolu.

Svi mečevi su u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium.

  1. kolo, Premijer liga BiH:

Subota:

Sloboda – Sloga Meridian 0:3

Velež – Zrinjski 0:1

Nedjelja:

13:00 Igman – GOŠK

15:00 Željezničar – Posušje

21:00 Borac – Radnik

Ponedjeljak:

18:00 Široki Brijeg – Sarajevo