Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sloga ubjedljivo slavila protiv Slobode na Tušnju

sloboda sloga
Foto: Darko Zabuš

Kraj utakmice donio je frustraciju za domaće navijače, dok je Sloga proslavila važnu pobjedu

U utakmici 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sloboda dočekala je ekipu FK Sloga na stadionu Tušanj. Gosti su slavili sa 3:0.

Susret je počeo energično, a već u 6. minuti gosti su došli do prednosti. Muminović je napravio grešku prilikom degažiranja, što je iskoristio Jović i iz daljine precizno pogodio mrežu Slobode za 0:1.

Tokom prvog poluvremena, Sloboda je imala nekoliko dobrih prilika, uključujući pokušaje Husejinovića i Hasanbegovića, ali Pavlović je bio na visini zadatka. Domaći su kontrolirali posjed lopte, no do kraja prvog dijela nisu uspjeli izjednačiti rezultat.

U drugom poluvremenu, Sloboda je nastavila napadati, ali se suočavala s čvrstom obranom gostiju. Iako su domaći tim i dalje tražili prilike, u 81. minuti došlo je do novog preokreta. Nakon ubačaja s lijeve strane, Đekić je propustio loptu, a Jović ponovo pogađa, ovog puta za 0:2. Ovaj gol je naknadno priznat nakon provjere VAR-a. Konačni rezultat ove utakmice postavio Slobodan Dekić u 95. minuti za 3:0.

Sloboda je nastojala smanjiti rezultat, ali su gosti uspjeli zadržati prednost.

Kraj utakmice donio je frustraciju za domaće navijače, dok je Sloga proslavila važnu pobjedu. S obzirom na trenutnu situaciju, Slobodi su potrebni hitni rezultati kako bi se izvukli iz teške pozicije na tabeli.