Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irfan Buz

Trener Veleža pred mostarski derbi: CIlj su tri boda

Foto: FK Velež

Što se tiče igračkog kadra, Velež nema većih problema s izostancima. Za subotnju utakmicu spremni su svim osim Tonćija Mujana

U Mostaru je sve spremno za sutrašnji gradski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru 9. kola Premijer lige.

Trener Veleža Irfan Buz po prvi će put kao trener voditi svoju ekipu u mostarskom derbiju, a na današnjoj press konferenciji rekao je kako njegova ekipa ide po pobjedu na domaćem terenu.

-Svjestan sam da je to velik derbi, Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u 6 utakmica i to govori mnogo. Mi igramo doma, moramo biti spremni, ključ je balans u timu. Zrinjski ima svoje dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti, igramo doma i cilj su tri boda – izjavio je Buz.

Bez problema s povredama

Što se tiče igračkog kadra, Velež nema većih problema s izostancima. Za subotnju utakmicu spremni su svim osim Tonćija Mujana.

-Već znam tko igra u prvih 11 i tu neće biti dilema. Znamo što ćemo napraviti, siguran sam da će igrači dati sve od sebe i vjerujem da ćemo sutra uzeti sva tri boda. Imamo super navijače i želimo im pokloniti pobjedu, spremni smo – poručio je trener „rođenih“.

Ekipu Veleža sutra bi kao kapetan trebao predvoditi veznjak Edo Vehabović.

-Velika je čast sutra kao kapetan predvoditi ekipu, a cilj nam je pobjeda. Domaćini smo i želimo pokazati da znamo i možemo igrati – rekao je Vehabović.

Kako je rekao, nakon pobjede u Gabeli vratilo se samopouzdanje u ekipu:

-U sezonu smo ušli lošije i ispod naših očekivanja smo odigrali par utakmica. Nadam se da se pobjedom u Gabeli vratili na kolosijek, da ćemo nastaviti s dobrim igrama i vratiti vjeru navijača.

Zrinjski dominantniji

Zadnjih nekoliko godina Zrinjski je dominantnija ekipu u gradskom derbiju. „Plemići“ su u zadnjih deset utakmica slavili čak osam puta, jednom je pobijedio Velež i jedna je utakmica završila podjelom bodova.

Vehabović je istaknuo da je svjestan jačine protivnika i da vjeruje u svoju momčad.

-Pratim skoro sve utakmice lige, Zrinjski je promijenio neke igrače, ali je zadržao kostur ekipe. Ostvarili su skoro sve pobjede, igraju dobro, ali i nas se sutra nešto pita. Dat ćemo maksimum od sebe i nadam se da ćemo pobijediti – zaključio je Vehabović.

Utakmica Velež – Zrisnjki igra se u subotu, 29. septembra, na stadionu „Rođeni“ s početkom u 20:45 sati.