Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Predstavljena druga knjiga Sanje Hajdukov “Pohvala hrabrosti”

sanja hajdukov promocija
Foto: Tuzlainfo.ba

Kako je rečeno na promociji, Hajdukov piše dopadljivim i svima razumljivim rječnikom. Ona nas jednostavno i lako uvodi u priču, u likove, u različite životne situacije u kojima neminovno svako bar na trenutak prepozna sebe, svoje roditelje, porodicu, rođake, kolege, komšije, prijatelje…

U okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“, a pred Mjesec knjige, u ovom gradu promovirana je druga knjige Sanje Hajdukov „Pohvala hrabrosti“.

Knjigu su promovirale profesorica Marica Petrović i književnica Mara Grbić, a moderatorica promocije bila je Barbara Pavljašević.

Grbić ističe da autorica u knjizi “Pohvala hrabrosti” predstavlja izuzetno hrabre, poduzetne, sposobne, čvrste žene, žene borce, žene koje se ne predaju, ne odustaju, koje samouvjereno idu ka svom cilju i vjeruju u sebe i uspjeh.

Kako je rečeno na promociji, Hajdukov piše dopadljivim i svima razumljivim rječnikom. Ona nas jednostavno i lako uvodi u priču, u likove, u različite životne situacije u kojima neminovno svako bar na trenutak prepozna sebe, svoje roditelje, porodicu, rođake, kolege, komšije, prijatelje… Spretno nas vodi kroz događaje, specifične okolnosti, emocije, strahove i borbe glavne junakinje i istovremeno u čitatelju budi jake emocije, navodeći ga da zajedno sa glavnom junakinjom proživljava te trenutke i raduje se njenom uspjehu.

-Teško mi je izraziti svoje ushićenje i zahvalnost svima koji su došli na promociju moje druge zbirke priča. Ja sam znala da imam puno čitalacke podrške, ali sva radost, ljubav i emocije koje su donijeli moji posjetioci se ipak nije mogla predvidjeti i neizmijerno sam sretna zbog toga. Meni je drago što je NUB „Derviš Sušić“ Tuzla ponovo ukazao gostoprimstvo mojim gostima i meni, jer ja smatram da je knjigama mjesto u bibliotekama i cijenim dugogodišnju tradiciju koju naša biblioteka ima. Mislim da zaslužujemo jedni druge, kazala je nakon izuzetno posjećene promocije Sanja Hajdukov.