Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u hrvatskoj

Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?

Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?
Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?
Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?
Ovo je 20-godišnjak koji je jučer ubio svoju majku, tvrdio da nije htio. Odaje ga tetovaža?

Do sada se nije pojavljivao u kaznenim evidencijama kao počinitelj kaznenih djela s elementima nasilja, ali od ranije ima jedan kazneni grijeh, imovinski delikt

Dominik L. (20) koji je u romskom naselju u Piškorovcu u ponedjeljak navečer ubio majku Jasminku L. priveden je na ispitivanje u Županijsko državno tužiteljstvo u Varaždinu.

20-godišnjaka je policija na ispitivanje dovela u lisicama, pišu hrvatski mediji.

Kako je objavio Jutarnji, Dominik L. se branio šutnjom tokom kriminalističkog istraživanja, ali je u jednom trenutku ipak rekao da je automatsku pušku navodno nabavio u Zagrebu te da majku nipošto nije htio ubiti nego da je puška slučajno opalila dok je majka sjedila u fotelji i gledala televiziju.

Za koji iznos i od koga je, ipak, oružje kupio nije poznato kao niti što je planirao s njime, a da je pasionirani ljubitelj zabranjenog naoružanja svjedoči i Dominikova velika obojena tetovaža automatske puške na ruci kao i fotografije pušaka koje je prije par godina objavio na društvenim mrežama.

Do sada se nije pojavljivao u kaznenim evidencijama kao počinitelj kaznenih djela s elementima nasilja, ali od ranije ima jedan kazneni grijeh, imovinski delikt.

Policija ne vjeruje u slučajno opaljenje

Međimurska policija ranije je izvijestila kako su utvrdili kriminalističkim istraživanjem te očevidom na mjestu događaja kojim je rukovodila zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, da je 20-godišnjak počinio kaznena djela teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Foto: Zganec Rogulja/PIXSELL

Kako su opisali, sumnja se da je u ponedjeljak, 23. septembra, oko 20 sati u stambenom objektu u Piškorovcu iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao ispalio jedan hitac koji je pogodio njegovu 50-godišnju majku u predjelu prsišta. Ozlijeđena 50-godišnjakinja, nakon što je prevezena u čakovečku bolnicu, preminula je uslijed zadobivenih ozljeda. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška, koja je uviđajem izuzeta.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika, zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubistva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom tužiteljstvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.