Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neočekivan potez

Rusi zapamtili potez Pjanića: “Zar misli da smo zaboravili”

Foto: X

Na društvenim mrežama i forumima koje pune navijači ruskog kluba nisu zaboravili Pjanićeve izjave.

Nekadašnji reprezentativac naše selekcije Miralem Pjanić doputovao je u Moskvu, gdje treba da potpiše za CSKA. I dok se čeka sva procedura i papirologija, Pjanića su dočekale poruke navijača ovog kluba koji se u Rusiji smatra za “vojni klub”.

Podsjećamo, prije dvije godine, nedugo nakon ruske agresije na Ukrajinu, čelni ljudi NS BiH su prihvatili poziv da se odigra utakmica između Zmajeva i Rusije.

Očekivano utakmica je otkazana, ali je prije toga nekoliko reprezentativaca, među kojima i Pjanić jasno kazala da se ne planira odazvati tadašnjem selektoru Ivaylu Petevu na odigravanje te utakmice.

“To nije dobra odluka. Kada reprezentacija počne ostvarivati dobre rezultate, uvijek nešto nije u redu. Ostao sam bez teksta, Savez zna moj stav”, rekao je tada Pjanić.

Na društvenim mrežama i forumima koje pune navijači ruskog kluba nisu zaboravili Pjanićeve izjave.

“Zar misli da smo zaboravili njegovu izjavu kada je odbijao igrati s Rusijom?”, “CSKA ne treba nekoga ko je protiv Rusije, valjda nam je to svima jasno”, “Nemamo ništa protiv njega, ali ne želimo da dajemo novac nekome ko je protiv Rusije”, samo su neki od komentara upućenih Pjaniću.