Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisuje za cska

Miralem Pjanić stigao u Moskvu na potpis ugovora: “Jedva čekam da počnem”

Foto: Screenshot/X

Potpisat će ugovor na godinu plus godinu, uz još jednu opciju, a to je raskid na ljeto, ukoliko obje strane ne budu zadovoljne

Bivši bh. nogometni reprezentativac Miralem Pjanić je stigao je u Moskvu na potpis ugovora sa CSKA, koji će uslijediti nakon ljekarskog pregleda.

Pjanić je jedno od najzvučnijih pojačanja CSKA posljednjih godina.

Veznjak koji je pobrao slavu u vrijeme dok je igrao za Romu i Juventus, u zenitu karijere dolazi u rusku Premijer ligu, da ostavi trag.

Potpisat će ugovor na godinu plus godinu, uz još jednu opciju, a to je raskid na ljeto, ukoliko obje strane ne budu zadovoljne.

-Jedva čekam da počnem. Mnogo znam o CSKA, veliki klub. Razgovarao sam sa Rahimićem, koji je moj dobar prijatelj. Razgovarat ćemo tokom dana, idem se odmoriti, rekao je Pjanić nekolicini novinara koji su ga čekali na aerodromu.

Pad nakon potpisa za Barcu

Nakon što je napustio Al-Sharjah iz UAE, Pjanić je odlučio nastaviti karijeru u klubu koji je osvojio 13 naslova prvaka Rusije i nekadašnji pobjednik Kupa UEFA.

Njegov dolazak u CSKA podržao je Elvir Rahimić, bivši suigrač iz reprezentacije, koji je dao pozitivne preporuke klubu. Pjanić će igrati pod vodstvom trenera Marka Nikolića, koji ga dobro poznaje iz perioda provedenog u Emiratima, a njegov zadatak bit će vratiti CSKA u vrh ruske Premier lige.

S 34 godine, Pjanić još uvijek vjeruje da može igrati na visokoj razini, a ruska liga čini se kao idealan izazov za nastavak karijere.

Iako su ruski klubovi trenutno isključeni iz europskih natjecanja, CSKA je i dalje prestižan klub s bogatom historijom.

Pjanić je najviše uspjeha imao igrajući za Juventus, gdje je četiri puta osvojio Serie A i igrao u finalu Lige prvaka 2017. godine.

Nakon nesretnog transfera u Barcelonu 2020. godine, njegova karijera nije išla prema očekivanjima, a posljednje dvije godine proveo je u UAE.