Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haotično stanje

Žestok napad Izraela na Bejrut

Foto: Times of Israel

Izraelska vojska je također u saopćenju potvrdila da je izvela zračni napad na Bejrut. U saopćenju se navodi da će detalji o napadu biti objavljeni naknadno.

Izraelska vojska izvela je vazdušni napad na zgradu na jugu Bejruta, glavnog grada Libana.
Napad je izveden u okrugu Gubeyri u regiji Dahiye, gdje je grupa Hezbollah snažno prisutna, javlja Anadolija.

Prema riječima očevidaca, gađani su 4. i 5. sprat zgrade. Ovo je treći napad Izraela na Bejrut tokom protekle sedmice.

Izraelska vojska je također u saopćenju potvrdila da je izvela zračni napad na Bejrut. U saopćenju se navodi da će detalji o napadu biti objavljeni naknadno.

Izraelska vojska je jutros objavila da je ponovo izvela vazdušne udare na južni Liban.

Izrael će pojačati ofanzivu i operacije u Libanu i neće dozvoliti predah Hezbollahu, objavila je danas izraelska vojska, javlja Anadolija, prenosi Fena.

U izraelskim zračnim napadima u Libanu ubijeno je 558 osoba, izjavio je u utorak libanski ministar zdravstva Firas Abiad. Među žrtvama je 50 djece i 95 žena, dok je najmanje 1.835 ljudi ranjeno, rekao je Abiad na konferenciji za novinare u Bejrutu.

Većina žrtava u izraelskim napadima od ponedjeljka ujutro su bespomoćni civili u svojim domovima. To opovrgava navode neprijatelja o gađanju boraca – naglasio je ministar.

Izraelski napadi natjerali su hiljade Libanaca da napuste svoje domove u južnom Libanu i da se kreću prema Bejrutu i sjeveru zemlje.

Izraelska vojska tvrdi da je pogodila više od 1.100 ciljeva Hezbollaha u posljednja 24 sata u južnom i istočnom Libanu, koristeći više od 1.400 različite municije u oko 650 naleta svojih borbenih aviona.