Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najveća klupska utakmica

Trener Sarajeva uoči derbija sa Željom: Moramo ostati prizemni

Foto: Hazim Aljović/FENA

Kao što je poznatom, Sarajevo je prvo na tabeli, a ima pet pobjeda i samo jedan remi. I pored očigledne sjajne forme, Zekić bježi od uloge favorita.

Trener FK Sarajevo Zoran Zekić ne želi govoriti da je njegov tim favorit uoči sutrašnjeg vječitog derbija protiv Željezničara.

Istakao je da Bordo tim mora ispraviti neke greške iz prethodnog susreta protiv Borca u Banjoj Luci, kada je podsjećamo, Sarajevo pobijedilo rezultatom 1:0.

“Imamo danas još jedan trening. Gledali smo detalje protiv Borca s kojim nismo zadovoljni i želimo te greške anulirati. Velika utakmica ispred nas, moramo biti trezveni iako nismo imali puno vremena za pripremu poslije Banje Luke, ali nekada je tako i bolje. Nadam se da ćemo svi uživati u nogometu”, kazao je Zekić.

Kao što je poznato, Sarajevo je prvo na tabeli, a ima pet pobjeda i samo jedan remi. I pored očigledne sjajne forme, Zekić bježi od uloge favorita.

“To je uvijek dvosjekli put. Kao trener težim perfekciju, dečki moraju shvatiti da svaka utakmica nosi nešto novo. Moraš biti prizeman. Ako možemo naći detalje da ih kaznimo, uradićemo to. Život me naučio da moram biti prizeman i biti hladne glave”, odgovorio je Zekić na pitanja novinara.

Podsjećamo, vječiti derbi je na rasporedu sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, s početkom od 20.45 sati.