Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Orašju otvorena jedna od najvećih fabrika za proizvodnju tortilja u regiji

Foto: FENA

Iz “Union Foodsa” navode kako su posvećeni korištenju lokalnih sastojaka te su već sklopili ugovore s lokalnim dobavljačima za proizvodnju kukuruza.

Kompanija”Union Foods” iz Čitluka u Orašju je otvorila jednu od najvećih i najsavremenijih fabriku za proizvodnju tortilja i tortilja čipsa u regiji.

Najnovija tehnologija

“Fabrika ‘El Grito’ prostire se na 10.000 kvadratnih metara i opremljena je najnovijom tehnologijom za proizvodnju tortilja i tortilja čipsa. S proizvodnjom pod brendom El Grito, fabrika donosi ne samo inovativnu tehnologiju, već i značajne mogućnosti zapošljavanja. Već je zaposleno više od 40 radnika, a planira se zapošljavanje dodatnih 100 radnika kada proizvodnja tortilja čipsa započne za nekoliko mjeseci”, priopćili su iz “Union Foodsa”.

U prvoj fazi investicije uloženo je više od 40 miliona maraka u izgradnju i opremanje proizvodnog pogona.

Iz “Union Foodsa” navode kako su posvećeni korištenju lokalnih sastojaka te su već sklopili ugovore s lokalnim dobavljačima za proizvodnju kukuruza.

Instalirani kapaciteti fabrike trenutno omogućavaju godišnju proizvodnju 25.000 tona gotovih proizvoda, a u planu je proširenje kapaciteta kroz instalaciju dodatne opreme, čime će ukupni proizvodni kapacitet porasti na 40.000 tona godišnje.

Korak naprijed

Nakon instalacije dodatne opreme ukupna vrijednost investicije porast će na 70 miliona KM.

“Fabrika ‘El Grito’ nije samo korak naprijed za ‘Union Foods’, već i odgovor na tržišne zahtjeve za kvalitetom, održivošću i podrškom lokalnim zajednicama. S proizvodima ‘El Grito’, koji će uskoro biti dostupni na policama trgovačkih lanaca u BiH i regiji, ‘Union Foods’ ima ambiciozne planove i teži donijeti autentičan okus i vrhunsku kvalitetu potrošačima diljem svijeta. Ova investicija predstavlja historijski trenutak za ‘Union Foods’ i korak prema jačanju prehrambene industrije u regiji”, poručili su iz ove čitlučke kompanije.