Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"marca"

Ključni igrač Manchester Citya pokidao križne ligamente

rodri
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rodri

Napustio je igru u 22. minuti susreta, a umjesto njega je na teren ušao Mateo Kovačić i nema sumnje da će njegov izostanak biti veliki hendikep za ekipu Pepa Guardiole

Jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte i zvijezda Manchester Cityja, španski reprezentativac Rodri, pokidao je prednje ukrštene ligamente koljena, javlja Marca.

Fudbaler Manchester Cityja će zbog ove povrede izostati oko devet mjeseci s terena što znači da je ova sezona za njega okončana.

Rodri se povrijedio na jučerašnem derbiju petog kola engleskog Premiershipa protiv Arsenala i to nakon jednog starta Thomasa Parteyja.

Marca dodaje da je Rodri već krenuo za Madrid gdje će biti operisan, ali nije još odlučio kod kojeg će ljekara otići na tretman.

Napustio je igru u 22. minuti susreta, a umjesto njega je na teren ušao Mateo Kovačić i nema sumnje da će njegov izostanak biti veliki hendikep za ekipu Pepa Guardiole.

Iskusni veznjak je sa Španijom minulog ljeta osvojio naslov prvaka Evrope i bio je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte koju će vjerovatno i osvojiti, no Manchester City će u nastavak sezone morati oslabljen za neigranje jednog od najboljih igrača.