Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Zrinjskog

Ivanković: Željezničar smo zasluženo pobijedili, ali možemo mi i bolje

mario ivankovic
Foto: Fena

“Utakmica na Grbavici je pokazala malo kvalitetniji Zrinjski”, rekao je Ivanković

Tri dana nakon pobjede nad Željezničarem na Grbavici nogometaši Zrinjski u utorak će u Mostaru ugostiti tim Širokog Brijega.

Po riječima trenera „plemića“ Marija Ivankovića trijumf na Grbavici napunio je samopouzdanjem njegove igrače.

-Momci su odigrali odličnu utakmicu, kako oni iz početnih jedanaest, tako i oni koji su ušli s klupe. Kad se sve zbroji, zasluženo smo pobijedili, a možda je ta pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Ta tri boda puno nam znače i bit će nam dodatni poticaj za sutrašnju utakmicu – kazao Ivanković na konferenciji za novinare.

Široki Brijeg u posljednjih šest prvenstvenih utakmica ima samo jednu pobjedu, ali strateg Zrinjskog upozorava kako ne smije biti opuštanja:

-Može se reći da je Široki Brijeg u određenoj krizi, međutim to nas ne smije zavarati. Ta je ekipa spoj mladosti i iskustva, dosta njihovih igrača bilo je kod nas u klubu. Imaju određenih problema s ozljedama tako da mi možemo samo pretpostaviti njihov početni sastav. Međutim, mi znamo šta nam je činiti, moramo maksimalno odraditi 90 minuta i doći do tri nova boda.

Zrinjski ima dosta problema s povredama, no Ivanković je istaknuo da je zadovoljan kako njegova ekipa u posljednje vrijeme izgleda na terenu i kakve partije pruža.

-Evidentno je da se mi dižemo, da smo zbili redove iako nam je izvan stroja pet-šest igrača. Poslije Evrope imali smo problema u veznom redu, došla su neka pojačanja i treba još vremena da se stvari poslože. Na treninzima imamo dobru energiju i ta se energija počela prenositi na utakmice. Posebno mi je drago zbog Igora (Savića), koji je nakon nekoliko lošijih utakmica u Evropi odigrao odličnu utakmicu na Grbavici – kazao je Ivanković.

Trener Zrinjskog pohvalio je Stefana Surdanovića i Marijana Ćavara koji su, po njegovim riječima, donijeli dodatnu kvalitetu u vezni red.

-Kad se vrate Ivančić, Ramić, Posavec i Kiš imat ćemo veliku konkurenciju i „slatke brige“. Tu su i mlađi igrači, Kozina i Prskalo, i nadam se da će veliki broj utakmica njima otvoriti vrata i da će i oni pokazati kvalitetu. Svi oni rade maksimalno dobro i zaslužuju priliku – poručio je Ivanković.

Za razliku od velike širine koju Zrinjski ima u veznom redu, problem će biti zakrpiti rupe u zadnjem redu s obzirom da su Slobodan Jakovljević i Toni Šunjić i dalje povrijeđeni.

Ilija Mašić osjetio je određene probleme u utakmicu protiv Željezničara, pa je njegovo mjesto u odbrani popunio Savić i, po Ivankovićevim riječima, odradio je to vrlo dobro.

Što se tiče povratka Nemanje Bilbije, Ivanković je kazao kako bi se napadač Zrinjskog mogao početi postupno vraćati nakon reprezentativne stanke u desetom mjesecu.

-Utakmica na Grbavici je pokazala malo kvalitetniji Zrinjski, ali mislim da tu ima još dosta posla. Ako ćemo o pojedincima govoriti, čekamo da se Mario Ćuže digne i kad bi njega doveli na odgovarajuću razinu mislim da bi i mi bili puno kvalitetniji. Nadam se da će se povratkom ozlijeđenih konkurencija zaoštriti i podići našu igru na višu razinu i očekujem bolji Zrinjski iz utakmice u utakmicu – zaključio je Ivanković.