Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Lando Norris izborio treću pobjedu u karijeri, Verstappenu umakao za više od 20 sekundi

Foto: Screenshot/X

Norris je nakon 62 kruga na stazi Marina Bay slavio sa 20.9 sekundi ispred aktuelnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku Nizozemca Maxa Verstappena u Red Bullu

Britanac Lando Norris u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Singapura, 18. utrke svjetskog prvenstva formule 1.

U tipičnim singapurskim uvjetima s preko 30 stepeni i visokom vlagom, Norris je ostvario svoju treću pobjedu u karijeri, pri čemu i treću ove sezone nakon što je slavio i u Miamiju, te Nizozemskoj.

Norris je nakon 62 kruga na stazi Marina Bay slavio sa 20.9 sekundi ispred aktuelnog svjetskog prvaka i vodećeg u ukupnom poretku Nizozemca Maxa Verstappena u Red Bullu.

Slijedi četiri sedmice pauze

-Bila je to nevjerovatna trka. Bilo je i nekoliko nezgodnih trenutaka, uspio sam ih riješiti. Letjeli smo cijelu utrku, poručio je pobjednik.

-Dao sam sve od sebe. Za vikend, za koji smo znali da ćemo se mučiti, druga pozicija je dobar uspjeh. Ali sada se moramo poboljšati, moramo preokrenuti situaciju. Radujem se malom odmoru, dodao je Verstappen koji trenutačno ima 52 boda više od Norrisa, šest utrka prije kraja sezone.

Sjajan vikend za McLaren upotpunio je Oscar Piastri iz Australije osvojivši treće mjesto sa 41.8 sekundi minusa.

-Bila je to dobra utrka, dobar oporavak nakon kvalifikacija, jer jučer nije bilo moje najbolje poslijepodne. Veliko hvala ekipi jer je bolid bio izuzetan ovog vikenda. Ovo je nekoliko sjajnih bodova, poručio je Piastri.

Norris je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Versappenom. Nizozemac sada vodi sa 331 bodom, Norris ima 279, a treći je Ferrarijev pilot Charles Leclerc sa 245 bodova.

U prvenstvu konstruktora McLaren je povećao prednost ispred Red Bulla na 41 bod prednosti.

Sada slijedi pauza od četiri sedmice prije nastavka VN SAD-a 20. listopada u Austinu u Teksasu.