Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Partizan Beograd

Uoči vječitog derbija huligani potpuno uništili cijeli teren, razbijali flaše i prosipali naftu

Foto: Instagram

Iz uprave Partizana su zatražili od nadležnih organa da privedu lica koja su počinila prestup ili će klub javno objaviti imena i prezimena osoba koje predvode organizovanu grupu

Nepoznati počinioci sinoć su provalili na stadion beogradskog Partizana i oštetili teren u značajnoj mjeri pred utakmicu protiv Crvene zvezde, saopćio je danas klub iz Humske.

“FK Partizan obaveštava javnost da je tokom prethodne noći teren na stadionu u Humskoj ulici, na kom je za sutra zakazano odigravanje najveće utakmice srbijanskog fudbala, uništen u značajnoj mjeri. Grupa organizovanih kriminalaca, tokom noći provalila je u prostor stadiona i izvela objesan pir uništavanja terena. Kao što se može vidjeti iz priloženih fotografija, delikventi su razbijali pivske flaše i ogromnu količinu stakla rasuli po cijelom terenu”, navodi se u saopćenju Partizana.

Uništen cijeli teren

Klub iz Humske je naveo da su počinioci polivali i palili naftne derivate po cijeloj površini terena.

“Uz to je teren, koji spada u red najmodernijih hibridnih terena, koji je FK Partizan ugradio prošle godine uz pomoć UEFA i FSS, uništen polivanjem i paljenjem naftnih derivata po cijeloj površini terena. Ogorčeni smo i tražimo hitnu reakciju svih nadležnih organa, kako bi se ovi kriminalci što pre identifikovali i protiv njih preduzele kaznene mjere. Na uvid nadležnim organima stavljeni su snimci sa sigurnosnih kamera, kao i saznanja o kojim se pojedinačno vođama ove organizovane grupe radi, a nadležni organi također imaju podatke o tim licima, te smo uvjereni da će učinioci ovog nezapamćenog čina biti vrlo brzo pronađeni i procesuirani”, saopćio je Partizan.

Iz uprave Partizana su zatražili od nadležnih organa da privedu lica koja su počinila prestup ili će klub javno objaviti imena i prezimena osoba koje predvode organizovanu grupu.

“Ukoliko nadležni organi ne privedu ta lica u hitnom roku, FK Partizan će sutra u 15,00 javno objaviti imena i prezimena lica koja predvode ovu grupu. Radi se o nezadovoljnim pripadnicima kriminalne grupe, koji se prikrivaju pod imenom određenih navijačkih grupa, a u prošlosti su se isti već hvalili oštećenjem centralne lože stadiona, kao i ispisivanjem poruka protiv uprave na tribinama i svakodnevno u samoj okolini stadiona. Upozoravali smo nadležne institucije da se ta organizovana grupa neće zaustaviti na prethodnim krivičnim djelima, već da će ih ponavljati, a sada smo dobili i potvrdu toga. Ova grupa lica, odlučila je da svoje očigledne frustracije iskali na imovini kluba koji navodno vole, na terenu na kojem sutra igrači voljenog kluba treba da se istrče, igraju fudbal i izbore pobjedu za svoj klub”, saopćio je klub iz Humske.

Načinjena ogromna šteta

Partizan navodi da je ovim činom načinjena ogromna materijalna šteta i narušen ugled kluba u fudbalskom svetu.

“Ovim činom nanijeta je ogromna materijalna šteta prema FK Partizan, a o narušavanju ugleda kluba i svih njegovih navijača u fudbalskom svetu da i ne govorimo… Stručne službe kluba uveliko rade na sanaciji terena, obzirom da je ostalo nešto više od 24 sata do odigravanja najveće utakmice srbijanskog fudbala, na kojoj će između ostalog biti prisutan veliki broj stranaca koji će svjedočiti sramoti grupe koja je uništila teren voljenog kluba”, dodaje se u saopćenju.

Iz Humske poručuju da će nadležna služba sve učiniti kako bi teren dovela u prihvatljivo stanje za odigravanje utakmice.

“Stanje terena se ne može u ovom kratkom roku popraviti do željenog i u potpunosti spremnog za igru, ali će nadležna služba FK Partizan učiniti nadljudske napore da teren dovede u prihvatljivo stanje za odigravanje utakmice. FK Partizan poziva sve prave navijače da sutra dođu na utakmicu, da svoju ljubav prema klubu iskažu podrškom treneru i igračima u najvažnijoj utakmici”, zaključuje se u saopćenju Partizana.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra od 19,00 sati Crvenu zvezdu u devetom kolu Superlige Srbije.