Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spektakl u Istanbulu

Galata u velikom derbiju bolja od Fenera, Džeko ponovo zabio

edin dzeko
FOTO: Fenerbahce SK
Edin Džeko: 31 dan, sedam utakmica, devet golova

Galatasaray je ubjedljivo prvi i ima svih šest pobjeda u novoj sezoni, ali bitnije i pet bodova prednosti u odnosu na Fenerbahce.

Fudbaleri Galatasaraya slavili su večeras u velikom turskom derbiju protiv Fenerbahcea, a bilo je na kraju 3:1.
Gosti su poveli u 21. minuti, kada se nakon kornera lopta odbila do Torreire koji fantastično šutira iz voleja sa vrha kaznenog prostora i pogađa stativu, a lopta se od nesretnog Livakovića odbila u mrežu za 0:1.

Svega sedam minuta kasnije Galatasaray je udvostručila svoju prednost, a strijelac je bio Mertens. Vodstvom Galate 2:0 otišlo na odmor, a u drugom smo gledali isti fudbal.

Domaćini su krenuli nešto ofanzivnije, ali takva igra ostavila je dosta prostora za kontre gostiju, a jednu takvu iskoristili su u 59. minuti kada je Gabriel Sara sjajno prošao po desnoj strani i ušao u kazneni prostor domaćih, te matirao Livakovića za 0:3 i potpuni muk.

Međutim, četiri minute kasnije probudila se nada navijača Fenerbahčea jer su domaći uspjeli da dođu do 1:3, a strijelac je bio naš Edin Džeko.

Mogao je Fener do još nekog gola, ali što zbog nepreciznosti u nekoliko navrata Džeke, ali i ostalih njegovih saigrača, rezultat se nije mijenjao, te je Galatasaray slavio.

Galatasaray je ubjedljivo prvi i ima svih šest pobjeda u novoj sezoni, ali bitnije i pet bodova prednosti u odnosu na Fenerbahce.