Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pucnjava u Sarajevu

Policija traga za crvenim Golfom i terenecem Mercedes, zalutali metak pogodio auto

pucnjava hrasno sarajevo policija traka
Foto: X

Na mjestu događaja su i dalje jake policijske snage, a istražitelji su pronašli više čahura

Policija i dalje intenzivno traga za akterima pucnjave koja se danas usred dana odigrala u ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskom naselju Hrasno.

Kako je ranije potvrđeno za portal Oslobođenje iz sarajevske policije, u pucnjavi, srećom, nije bilo povrijeđenih.

Prema riječima očevidaca, više hitaca ispaljeno je iz dva vozila u pokretu. Kako je ranije objavio portal Oslobođenje, policija intenzivno traga za crvenim Golfom i terenecem Mercedes.

Na mjestu događaja su i dalje jake policijske snage, a istražitelji su pronašli više čahura.

Oslobođenje nezvanično saznaje da su neke od njih kalibra devet milimetara, koje odgovaraju pištoljskoj municiji. To upućuje na to da su tokom vatrenog oružja korišteni – pištolji.

Istražiteljii i policajci “češljaju” teren u potrazi za dokazima, a bit će pregledanI i snimci sa kamera video-nadzora, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Na društvenim mrežama građani su objavili i fotografije sa mjesta događaja. Na jednoj od fotografija može se vidjeti da je jedan od ispaljenih hitaca završio u parkiranom vozilu. Tačnije, razbijeno je vozačevo staklo.

Također, može se vidjeti da je šire područje mjesta pucnjave ograđeno žutom policijskom trakom.

Podsjetimo, sve se odigralo usred dana, oko 13 sati, u ovom izuzetno frekventnom dijelu Sarajeva, pa je prava sreća da nije bilo težih posljedica i da nije pala “mrtva glava”.