Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Derbi sa Zrinjskim

Ćorić: Svaka naredna utakmica je najbitnija, bitno mi je da dres natopimo znojem

Foto: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara u derbi susretu sedmog kola Wwin lige u subotu na Grbavici dočekuje mostarski Zrinjski.

Teška utakmica

Trener Denis Ćorić izjavio je kako očekuje tešku utakmicu protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja je “slagana dugi niz godina”, ali da je fokusiran isklučivo na svoju ekipu.

– Sutra nas čeka utakmica sa Zrinjskim, svi znamo ko su i šta su oni. Osam puta prvaci. Ekipa koja je slagana dugi niz godina, a u svojim redovima ima dosta ozbiljnih igrača, tu prije svega mislim na ofanzivni dio. Radi se o dobroj ekipi. Znate i sami, uvijek sam fokusiran na svoju ekipu. Mi radimo dosta dobro, momci se dižu i hvataju konce te automatizme. Nema povrijeđenih. Ima udaraca kod nekih momaka, ali sve je okej – rekao je Ćorić.

Zadovoljan je dosadašnjim radom.

– Kada sam došao, pokušali smo svi zajedno ići stepenicu po stepenicu. Da može bolje, može, uvijek. Doći će i kriza, svi mi znamo kako je to u nogometu. Ubacit ću jednu šalu: Zadnju utakmicu smo igrali protiv GOŠK-a u mojoj Hercegovini. Imao sam priliku da odem do kuće, tu je blizu, da ponesem malo zimske jakne. Tako da… Malo pročitajte između redaka da sam samo ljetnu robu ponio u Sarajevo. Uživamo u svemu, momci rade odlično – našalio se Ćorić na svoj račun.

Nakon Zrinjskog dolazi Sarajevo

Nakon Zrinjskog ekipu Željezničara očekuje najveći bh. derbi protiv Sarajeva. No, trener Plavih želi razmišljati samo o narednom protivniku.

– Svaka naredna utakmica je najvažnija. Samo smo fokusirani na nju. Rekao sam momcima da od njih tražim da, kada utakmica završi, svi jedni drugima možemo pogledati u oči. Žele nas pobijediti, kao i mi njih. Meni je bitno da dres natopimo znojem. Nekad će rezultat patiti, ali utakmicu pripremam kao i svaku dosad. U naredne dvije utakmice bio bih zadovoljan sa šest bodova. Takav sam u životu, pobjednik sam u duši, a kako će to biti – naglasio je.

U Željezničaru očekuju veliki posjetu na Grbavici s obzirom na to da klub ovih dana proslavlja 103. rođendan.

Utakmica se igra u subotu od 20.45 sati.