Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Anatomy of Lies"

Snimljen dokumentarac o scenaristici “Uvoda u anatomiju” koja je lagala da ima rak

Elizabeth Finch
Foto: Screenshot/ YouTube

Teaser za seriju objavljen je ove sedmice. U seriji će biti intervjui s ljudima bliskima Elizabeth

Elizabeth Finch, scenaristica popularnih serija kao što su Uvod u Anatomiju i Vampirski dnevnici, prije 12 godina izjavila je da joj je dijagnosticiran hondrosarkom, rijetka vrsta raka koja obično napada kosti. Tada je rekla da joj kemoterapija ne djeluje i da se rak proširio i do kičme.

Od njenih laži snimili dokumentarac

Nakon nekoliko godina Elizabeth je priznala da je lagala da ima rak. Njena priča postala je tema nadolazećeg dokumentarca koji će se prikazivati na Peacocku. Objavili su 17. septembra da završavaju trodijelnu dokumentarnu seriju o nizu laži bez presedana pod nazivom Anatomy of Lies.

Teaser za seriju objavljen je ove sedmice. U seriji će biti intervjui s ljudima bliskima Elizabeth.

“Dokumentarni serijal otkriva kako je Finch, majstorica manipulacije, sačuvala najbolju fikciju za vlastitu životnu priču i iskorištavala empatiju onih oko sebe. Njen posljednji trag bila je Jennifer Beyer, koja je preživjela traumu, a koja je Elizabeth povjerila svoje najdublje tajne”, glasi najava.

Sve tri epizode bit će dostupne na Peacocku od 15. oktobra.

Brijala glavu, nosila lažni kateter, pisala članke o raku…

Naime, dok je lagala da ima rak, Elizabeth je obrijala glavu, konzumirala male količine hrane, pretvarala se da povraća i nosila je lažni kateter. Uz to, pisala je članke o svojoj borbi s navodnim rakom. Protiv nje je 2022. godine pokrenuta istraga pod sumnjom da je lagala o teškoj bolesti. U razgovoru s portalom The Ankler, Finch tada je rekla da nikada nije imala nikakav oblik raka.

“Nikada nisam imala nikakvu vrstu raka. Lagala sam kada sam imala 34 godine i to je najveća greška u mom životu. Laž je svakog dana postajala sve veća. Ono što sam napravila je pogrešno”, rekla je Finch.

Priču je izmislila nakon operacije koljena zbog koje je postala ovisna o lijekovima. “Izmislila sam da mi je bila potrebna pažnja. Znam da je to što sam napravila apsolutno pogrešno. Lagala sam i nema opravdanja za to. Međutim, postoji razlog. Preživjela sam traumu i laganje je bilo moj mehanizam suočavanja s tim”, rekla je.