Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

„Svijet mogućnosti“ predstava o ljubavi, drami i humanizmu u četvrtak na 6. Sarajevo Festu

Foto: Narodno pozorište Sarajevo

Predstava inspirisana životom djece i ljudi koji žive sa autizmom i cerebralnom paralizom „Svijet mogućnosti“ autora i reditelja Harisa Pašovića bit će izvedena u četvrtak, 19. septembra sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta, u sklopu 6. Sarajevo Festa.

U predstavi igraju: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa i Rade Perović.

Predstava „Svijet mogućnosti,“ koja govori o životu osoba sa razvojnim teškoćama, dosada je veoma uspješno izvedena u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Kazalištu „Gavella“ u Zagrebu, Teatru Aveirense u Aveiru.

Ulaznice se mogu kupiti online putem zvanične stranice www.nps.ba, platforme www.karter.ba ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Sarajevo Fest, koji se ove godine održava pod temom “Sekularna!”, te okuplja najbolje predstave u regionu, eminentne govornike i umjetnike iz cijelog svijeta.