Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Poker Kanea u demoliranju Dinama, Real u finišu slomio Stuttgart, Liverpool siguran u Milanu

Foto: Facebook

Utakmica s najviše golova u današnjem programu Lige prvaka igrala se u Minhenu, gdje je domaći Bayern uništio Dinamo iz Zagreba, a bilo je čak 9:2.

U terminu od 21 sati odigrano su još četiri utakmice prvog kola Lige prvaka. Aktuelni prvaci Evrope, fudbaleri Reala pobijedili su Stuttgart našeg Ermedina Demirovića teže od očekivanog, a bilo je 3:1 za tim Carla Ancelottija.

Real je relativno dosadno igrao prvo poluvrijeme, a ako pogledamo statistiku, može se reći da su gosti iz Njemačke u najmanju ruku bili ravnopravan protivnik, ako ne i bolji.

Domaćini su u vodstvo došli na startu drugog dijela, kada je nakon asistencije pogodio Mbappe, što mu je bio prvi gol za Real u Ligi prvaka.

Stuttgart je do izjednačenja stigao u 68. minuti, a strijelac je bio Undav.

Novo vodstvo Realu donosi Rudiger, koji je pogodio nakon asistencije neuništivog Luke Modrića u 83. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Endrick u 96. minuti.

Treba naglasiti da je naš reprezentativac Ermedin Demirović u igru ušao u 75. minuti.

Utakmica s najviše golova u današnjem programu Lige prvaka igrala se u Minhenu, gdje je domaći Bayern uništio Dinamo iz Zagreba, a bilo je čak 9:2.

Junak je bio Harry Kane, koji je zabio čak četiri gola, od toga čak tri iz penala. Osim Kanea, za Bavarce su pogađali Guerreiro, Olise (dva puta), Sane i Goretzka. Za Modre iz Zagreba zabijali su Petković i Ogiwara.

Veliki derbi igrali su na San Siru Milan i Liverpool, timovi koji su kombinovano osvojili čak 13 Liga prvaka, a na kraju su Redsi slavili rezultatom 3:1.

Ipak, nije najbolje počelo za goste iz, obzirom da je Milan golom Pulišića poveo već u 3. minuti. Do kraja poluvremena gosti su preokrenuli. Prvo je u 23. minuti Konate zabio za 1:1, da bi van Dijk u 41. zabio za preokret i vodstvo od 2:1.

U nastavku je Liverpool samo potvrdio pobjedu, a strijelac trećeg gola bio je Szoboszlai, a igrala se 67. minuta.

U posljednjoj utakmici Sporting je na svom terenu savladao Lille rezultatom 2:0.

Strijelci za Portugalce bili su Gyokeres u 38. i Debast u 65. minuti. Treba naglasiti da su gosti iz Francuske od 40. minute prvog poluvremena igrali s igračem manje, obzirom da je drugi žuti, odnosno crveni dobio Gomes.

Standings provided by Sofascore