Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogat program

6. Sarajevo Fest donosi hit predstavu “Jedan je Muhammad Ali” i forum “Suočavanje sa budućnošću”

Foto: Narodno pozorište Sarajevo

Ulaz na forum „Suočavanje sa budućnošću“ je besplatan.

U Narodnog pozorišta Sarajevo u srijedu, 18. septembra sa početkom u 19:30 sati, u sklopu 6. Sarajevo Festa, biti će izvedena hit predstava „Jedan je Muhammad Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić.

Ulaznice se mogu kupiti online putem zvanične stranice www.nps.ba, platforme www.karter.ba ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Isti dan, sa početkom u 17:00 sati u Foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo bit će upriličen forum pod nazivom „Suočavanje sa budućnošću“. Na forumu učestvuju Nedim Krajišnik, Dženeta Karabegović i Faruk Hadžić. Razgovor će voditi Srđan Blagovčanin koji postavlja pitanje: Da li se smijemo suočiti sa budućnošću? Velika, ozbiljna iskušenja su već tu: odljev radne snage, migracije, klimatske promjene, neobrazovanost stanovništva, stalna kočenja na putu pridruživanja EU.

Ulaz na forum „Suočavanje sa budućnošću“ je besplatan.