Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jeziv slučaj

Još se utvrđuje identitet ubijenog muškarca kod Nevesinja, u istragu se uključio i Interpol

Foto: Screenshot/YouTube

On je, na konferenciji za medije, rekao da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje, zadovoljavajuće.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je da još uvijek nije utvrđen identitet ubijene osobe u sukobu sa policijom u Zovom Dolu kod Nevesinja. U istrazi im pomažu i međunarodne agencije.

Intenzivne radnje

Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, a u cilju utvrđuvanja identiteta.

U toku je razmjena informacija sa Interpolom i drugim međunarodnim organizacijama, kako bi se došlo do podataka.

“Izuzet je uzorak za DNK, otisci papilarnih linija prstiju dati su u upotrebu policijskim agenacijama, u cilju identifikacija i očekujemo odgovore. Što se tiče oružja, na terenu operativne linije rade svoj posao, prikupljaju se informacije i izjave”, rekao je Laketa.

On je potvrdio da su u objektu, gdje je NN lice stradalo u razmjeni vatre sa policijom, pronađeni predmeti i lična dokumenta stanovnika sa područja opštine Berkovići, a koji potiču iz ranijih krivičnih djela krađe.

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

Ne mogu da dovedu u vezu stradalo lice, sa licem koje su građani, tokom januara ove godine, prijavljivali da na području općine Berkovići, ulazi u napuštene kuće.

“Postojala su operativna saznanja i utvrđen je identitet, ali ne možemo da potvrdimo da li je baš to lice izvršilo krivična djela na području Berkovića. To lice koje su prijavljivali građani, ulazilo je u dio napuštenih objekata. Nije isključeno da li se radi o istom licu ili je povezano sa stradalim licem”, dodao je Laketa.

On je, na konferenciji za medije, rekao da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje, zadovoljavajuće.