Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Put zlata"

Otvoren 10. jubilarni sajam meda u Bihaću

sajam meda bihac
FOTO: Fena

Grad Bihać, koji kontinuirano podržava lokalne proizvođače, prepoznao je važnost ovog događaja

Na Gradskom trgu u Bihaću danas je otvoren deseti, jubilarni Sajam meda – Put zlata. Povodom ovog značajnog događaja, mališani iz vrtića “Filii” priredili su šarmantnu koreografiju, čime su dodatno uveličali svečanost otvaranja.

Ovaj sajamski događaj nastavak je dugogodišnje tradicije koja ima za cilj promovisanje i očuvanje domaćih proizvoda naših poljoprivrednika. Građani Bihaća, kao i turisti, imaju priliku da uživaju u degustaciji i kupovini meda i drugih pčelinjih proizvoda, čime se dodatno osnažuje lokalna proizvodnja.

Grad Bihać, koji kontinuirano podržava lokalne proizvođače, prepoznao je važnost ovog događaja. Svečanom otvaranju Sajma prisustvovao je gradonačelnik Elvedin Sedić, koji je izrazio svoje zadovoljstvo i podršku ovom događaju.

elvedin sedic gradonacelnik bihaca
FOTO: Fena
Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća

– Ovo je prilika da kušamo sve ono što će nam naši proizvođači prezentirati, a u šta su uložili svoje vrijeme i trud. Sretan sam jer možemo reći da je med jedan od brendova krajiških gradova. Naša podrška je kontinuirana i neće izostati ni u narednim godinama, važno je da promoviramo domaće proizvode i da u tome ostanemo istrajni oslanjajući se jedni na druge – istakao je gradonačelnik Sedić.

Sajam meda – Put zlata otvoren je za sve posjetitelje do sutra u 18 sati.