Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sandro Kulenović

Sinoć dao dva gola za Dinamo: Sin bivšeg bh. reprezentativca je novo pojačanje Zmajeva?

Sandro Kulenović
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
Sandro Kulenović

Ušao je s klupe i ekspresno zabio dva gola za veliku prednost uoči putovanja Dinama u Azerbejdžan na uzvra

Napadač zagrebačkog Dinama Sandro Kulenović junak je prve utakmice play-offa Lige prvaka u kojoj je Dinamo na Maksimiru pobijedio Qarabag 3:0.

Ušao je s klupe i ekspresno zabio dva gola za veliku prednost uoči putovanja Dinama u Azerbejdžan na uzvrat. Kulenović (24) je ovog ljeta produžio ugovor s Dinamom i igra sjajno. Zabio je tri gola u HNL-u te već dva u Evropi.

Ako nastavi u ovakvom ritmu, pitanje je vremena kad će mu stići poziv u reprezentaciju. E sad, pitanje je za koju – Bosne i Hercegovine ili Hrvatske?

Sportske.ba piše kako bi mogao zaigrati za reprezentaciju BiH. Iako je rođen u Zagrebu i ima hrvatsko državljanstvo, postoji mogućnost da Kulenović zaigra za našu reprezentaciju.

Sandrov otac Almin igrao je, naime, za Bosnu i Hercegovinu te je rođen u Bihaću. Almin Kulenović odigrao je sedam utakmica za BiH te zabio dva gola. Sandro nikad nije igrao za hrvatsku A reprezentaciju, ali nastupao je za mlađe selekcije.

Okolo do prvog tima Dinama

Ukupno ima 43 nastupa za mlade hrvatske reprezentacije – U-17, U-19, U-20 i U-21. Pritom je zabio 12 pogodaka. Sandro Kulenović dugo je tražio put do prve ekipe Dinama. Kao tinejdžer je prošao Juventusovu nogometnu školu te se vratio u Dinamo.

Kalio se četiri godine na posudbama u Rijeci i Lokomotivi, sve dok nije dobio priliku igrati za prvu ekipu. Svoje minute koristio je sjajno prošle sezone te ga je Dinamo ugovorom vezao do 2027. godine. Skupio je za momčad hrvatskog prvaka 16 golova u 58 utakmica.