Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fhmz

U srijedu ponovo mogući pljuskovi, ali temperature i dalje neće značajnije padati

kisa pljusak
Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša i lokalni pljuskovi su registrovani većinom u Bosni, rijetko u  Hercegovini u poslijepodnevnim satima.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 14; Bihać 20; Ivan-sedlo 22; Livno, Prijedor, Sokolac i Srebrenica 24; Drvar, Sanski Most i Zvornik 25; Banja Luka i Sarajevo 26; Bugojno 27; Tuzla 28; Bijeljina, Široki Brijeg i Trebinje 29; Gradačac, Neum i Zenica 30 i Mostar 33 stepena.

U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.