Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvenstvo bih

Košarkaši iz Goražda počeli pripreme za istorijski nastup u elitnom društvu

kk radnicki gorazde
FOTO: Fena
KK Radnički Goražde

KK Radnički Goražde debi u Prvenstvu Bosne i Hercegovine imat će 5. oktobra utakmicom u Mostaru protiv istoimene ekipe

Košarkaški klub Radnički iz Goražda počeo je pripreme za debitanstki nastup u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je ostvaren jedan od najvećih uspjeha kluba, igrački kadar je doživio promjene. Uz pojačanja koja će pokriti gotovo sve pozicije, ambicije Uprave kluba su zadržati premijerligaški status te ostvariti što bolji plasman.

“Igranje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine je velika čast i obaveza da se za nastup u ovom rangu takmičenja spremite što bolje. Mi smo kao klub ozbiljno shvatili taj zadatak i mjesec i po dana prije početka sezone krenuli smo s pripremama, a u odnosu na prošlu sezonu roster je dodatno pojačan. Pripreme teku po planu, igrači su pokazali kvalitet i sprememo se već za prvu utakmicu 24. augusta u Nikšiću protiv Sutjeske koja je član ABA 2 lige, što će nam biti jedna ozbiljna provjera”, kazao je trener Radničkog, Hasan Rikalo.  

Dodao je da će tim dati sve od sebe da se u Prvenstvu Bosne i Hercegovine pokaže u najboljem izdanju.

“Mi ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu i pružimo maksimum na terenu, jer uz kvalitetan rad i angažman i na treningu i u utakmicama, mislimo da ćemo dobro da odgovorimo zadatku u Prvenstvu Bosne i Hercegovine”, smatra Rikalo.

Ambicije kluba ove sezone su opstanak u ligi

Kapiten KK Radnički Goražde Adi Alikadić takođe je zadovoljan tokom i intenzitetom priprema kroz koje, kako kaže, ekipa iz treninga u trening dobija na snazi i kvalitetu.

“Ekipa se još uvijek uklapa ali sve protiče dobro. Imamo pripremni plan i utakmice i siguran sam da ćemo da funkcionišemo sve bolje.  Ambicije kluba ove sezone su sigurno opstanak u ligi i mislim da imamo kvalitetnu ekipu i treba prije svega da prođemo taj pripremni period. Subotnje gostovanje u Nikšiću kod Sutjeske će biti izazov za nas, potom imamo utakmicu protiv Jahorine koja je isto ove godine ušla u najviši rang, kao i još nekoliko utakmica. Kvalitet sigurno posjedujemo a na nama je da se uklopimo timski i da pokažemo ono što najbolje znamo”, kazao je Alikadić.

KK Radnički Goražde debi u Prvenstvu Bosne i Hercegovine imat će 5. oktobra utakmicom u Mostaru protiv istoimene ekipe, nakon čega slijedi gostovanje timu Jahorine na Palama. Priliku da napune Gradsku dvoranu “Mirsad Hurić” u Goraždu imat će u trećem kolu kada će Radnički dočekati ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada.