Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

požari širom bih

Novi požar na Tjentištu gasi više od 30 ljudi. Teško stanje u Bileći, gori i na Ponijerima

Foto: ATV
Požar kod Bileće

Stanje na požarištima kod Bileće i nije baš dobro, izjavio je za radio Republike Srpske Komandir bilećkih vatrogasaca Milan Šulović

Novi požar izbio je na teškom terenu dva do tri kilometra od Tjentišta sa desne strane magistralnog puta Foča-Gacko, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite područno odjeljenje Sokolac.

U gašenju ovog požara učestvuje više od 30 ljudi, vatrogasci iz Foče i Ilidže, pripadnici Spasilačke službe Folf, Civilne zaštite i radnici nacionanog parka Sutjeska.

Očekuje se ponovno dejstvo tri helikoptera.

Teško stanje u Bileći

Stanje na požarištima kod Bileće i nije baš dobro, izjavio je za radio Republike Srpske Komandir bilećkih vatrogasaca Milan Šulović.

Bilećki vatrogasci proveli su noć na požarištu.

Stambeni objekti sinoć su odbranjeni i više nisu ugroženi. I danas se očekuje dejstvo helikoptera Helikopterskog servisa RS, kao i pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Šulović je rekao da su u požarima u Bileći jučer povrijeđena tri vatrogasca.

Požarna linija na tom području bila je duga do šest kilometara.

Helikopteri OSBiH od jutros ponovo aktivni na Ponijerima

Helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od jutros ponovno djeluju na požarištu na lokalitetu Ponijeri kod Kaknja te u Parku prirode “Tajan” prema teritoriji Zavidovića, kazao je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Sinoć je, ističe, požar gasio jedan helikopter OSBiH, a na požarištu su stalno angažirani vatrogasci te radnici Šumsko-privrednog društva ZDK.

-Jutros, u 7.30 sati, stigla su dva helikoptera OSBiH. Prema informacijama koje smo dobili iz Kaknja, na njihovom području požar je već smiren i nema otvorenog plamena, ali se nastavlja gasiti požar u šumi na teritoriji Zavidovića.

Helikopteri će djelovati sat vremena, odnosno do 8.30 sati, nakon čega se vraćaju u bazu da bi natočili gorivo. Nadamo se da će požar u toku današnjeg dana biti potpuno lokaliziran ili ugašen- kaže Aličić.