Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Alfa"

Objavljen snimak hapšenja Beganovića. Uz njega uhapšeni Kelecija i Kevrić

Foto: Screenshot/Facebook

U istrazi su korišteni i dokazi iz kriptovanih aplikacija, navode iz Tužilaštva BiH

Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u akciji “Alfa” provedenoj zajedno s MUP-om RS-a, u predmetu organizovanog kriminala visoke razine, lišeni su slobode Izet Beganović i Adnan Kelecija iz Banje Luke, te Sadik Kevrić iz Brčkog, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U istrazi su korišteni i dokazi iz kriptovanih aplikacija, navode iz Tužilaštva BiH.

-Na osnovu naredbi Suda BiH a pod nadzorom Tužilaštva BiH danas je na području Banje Luke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila osumnjičenih kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u njihovom vlasništvu, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, oružje, više skupocjenih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Foto: MUP RS

Osumnjičeni će sutra uz izvještaj o krivičnim djelima biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Operacija je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a RS, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke.

Kako je jutros objavljeno, Beganović, kontroverzni biznismen, uhapšen je danas u centru Banje Luke.

Nakon hapšenja obavljeni su pretresi na više lokacija u Banjoj Luci, između ostalog i u porodičnoj kuća Beganovića u ulici Bulevar vojvode Stepe Stepanovića. Tokom pretresa, korišteni su i službeni policijski psi.

Beganović slovi za kontroverznog biznismena, bavio se različitim poslovima između ostalog i igrama na sreću. Posljednjih nekoliko godina živio je u Češkoj.