Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Socijalna neosjetljivost

Moral i nabavka 19 limuzina za Vladu FBiH: Lani je lani, a danas je danas

Foto: Branka Soldo/FENA

Dok se javnost još oporavlja od šokantne nabavke 19 limuzina za Vladu FBiH, podsjetit ćemo šta je premijer o kupovini vozila govorio u julu 2023.

Vijesti o tome da je Vlada FBiH nabavila novih 19 limuzina za 1,6 miliona KM, a koje je i preraspodijelila od premijera Nermina Nikšića pa nadalje, izazvala je veliko interesovanja medija, te je naišla na kritike u javnosti

Kritike javnosti

Ova nabavka,  tim gore po Vladu, došla je i u momentu sezonskih požara koje bijesne kako na tlu FBiH, tako i na tlu RS-a, a na čijem gašenju vlasti vrlo malo čine.

Pomenuta nabavka, da stvar po aktuelnu vlast u FBiH bude još gora, ima dodatnu dimenziju socijalne neosjetljivosti, jer je napravljena praktično u “jednom cugu”, kao da sutra neće doći, a po principu “hajde da se mi namirimo”. 

Jer drukčije se nabavka 19 limuzina odjednom, tako da svako po jednu dobije, i premijer, i njegovi zamjenici, i ostali ministri, pa i sama predsjednica FBiH Lidija Bradara, jednostavno ne može objasniti.

Populizam samo takav

No, ni to nije sve. Javnost treba podsjetiti da je prije nešto više od godinu, preciznije, 4. jula 2023. premijer Nikšić s velikom dozom ponosa pohvalio potez Vlade FBiH koja je novac planiran za nabavku automobila preusmjerila za liječenje djece oboljele od cistične fibroze. 

  • Ova odluka nije populistička, ovo je odluka koju naši građani zaslužuju, ovo je odluka koja je morala biti donesena i koja treba biti vodilja u nastavku našeg rada. Ovo je, između ostalog, jedan od naših načina pokazivanja patriotizma. Moramo dati sve od sebe da našim građanima vratimo vjeru u bolju vlast, bolju budućnost, bolje sutra- rekao je 4. jula prošle godine Nikšić.

Do zaključenja ovog teksta se povodom nabavke 19 limuzina odjednom još nije oglasio.