Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik nsrs-a

Stevandić je ljut i prijeti: Molit će za pomoć i RS i Srbiju

nenad stevandić
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Stevandić je rekao da sarajevski političari vode politiku “da komšiji crkne krava pa neka ni moje dijete nema mlijeka”

Nenad Stevandić, predsjednik NSRS-a, kritikovao je bošnjačke političare poručio da “dozvoljavajući da u požarima izgori veliki dio RS dozvoljavaju i da izgore svi mogući budući odnosi RS i FBiH”.

-Oni plamenu prepuštaju i naše međusobne odnose, a ne samo teritorije RS. Tolika srbofobija, neodgovornost i činjenično utvrđeno uživanje što sve više teritorije RS gori nije spojiva ni sa zdravom pameću ni sa bilo kakvom politikom, kazao je Stevandić i poručio kako sarajevski političari vode politiku “da komšiji crkne krava pa neka ni moje dijete nema mlijeka”.

-U svakom slučaju, sve će im se vratiti kao bumerang i moliće nas jednog dana za pomoć, i nas i Srbiju, naveo je Stevandić.

Ova Stevandićeva reakcija je došla nakon što vlasti RS-a nisu uspjele u namjeri da zaobiđu Oružane snage BiH i angažuju helikopteri iz Srbije. Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je kazao da će podržati angažovanje pomoći tek nakon što se iskoriste svi kapaciteti Bosne i Hercegovine i kada inostrana pomoć bude neophodna.

U međuvremenu je državni ministar odbrane Zukan Helez potvrdio da helikopter Oružanih snaga BiH je od jutarnjih sati angažovan na gašenju požara nakon što je zahtjev poslan sinoć oko 10 sati.