Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"apple insider"

Apple u junu počeo proizvodnju modela iPhone 16

iphone mobitel apple
FOTO: Unsplash
Ilustracija

Zasloni za iPhone 16 Pro seriju trebali bi biti primjetno veći nego za iPhone 15 seriju

Prema najnovijim izvještajima, proizvodnja modela iPhone 16 započela je u junu, ali od tada se povećala kako bi dostupnost mobitela nakon lansiranja, koje se očekuje sredinom septembra, bila još bolja. Očekuje se da će Apple proizvesti 90 miliona uređaja iz serije iPhone 16.

Kako bi Apple mogli opskrbiti svojim ekranima, Samsung Display i LG Display su povećali proizvodnju uoči očekivanog lansiranja Appleovog iPhonea 16 u septembru. Očekuje se da će broj OLED panela koji će se proizvesti u 2024. godini biti oko 120 miliona. Od tog broja, Samsung Display će ih proizvesti 80 miliona, a LG Display 43 miliona.

Izvještaj navodi da se ti brojevi mogu promijeniti jer treći dobavljač, BOE, kasni u dobivanju odobrenja za svoje iPhone 16 zaslone. U 2023. LG Display je imao slična kašnjenja, pa je Apple povećao svoju narudžbu od Samsunga, prenosi Apple Insider.

Zasloni za iPhone 16 Pro seriju trebali bi biti primjetno veći nego za iPhone 15 seriju. iPhone 16 Pro Max će imati zaslon od 6.9 inča umjesto 6.7 inča, a iPhone 16 Pro 6.3 inča umjesto 6.1 inča. Standardni iPhone 16 imat će zaslon od 6.1 inča, a iPhone 16 Plus od 6.7 inča, isto kao i njihovi prethodnici.