Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nk hajduk

Otkriveno zbog čega je Gattuso izbacio Perišića iz ekipe

ivan perisic
FOTO: NK Hajduk
Ivan Perišić

O cijeloj situaciji Perišić se oglasio na Instagramu malo prije jedan ujutro gdje je objavio poruku

Večer uoči gostovanja Hajduka kod Lokomotive u sklopu drugog kola HNL-a stigla je vijest kako je trener splitskog kluba Italijan Gennaro Gattuso izbacio Ivana Perišića (35) iz ekipe zbog nediscipline. Perišić neće konkurisati za utakmicu protiv Lokomotive, a zasad nije poznato kada će se vratiti u kadar.

Perišić ove sezone nije u pravoj formi i taj problem je poznat već neko vrijeme. Upisao je četiri nastupa te odigrao 149 minuta, bez konkretnog učinka. Protiv Ružomberoka u posljednjoj utakmici igrao je zadnjih pola sata. Ovo nije prvi put da je Gattuso izbacio važnog igrača iz sastava. Uoči gostovanja na Farskim otocima Italijan je odstranio Emira Sahitija (25) zbog nediscipline, no Sahiti je bio vraćen u sljedećoj utakmici protiv Slaven Belupa.

“Ne pada mi na pamet remetiti momcima i klubu mir”

O cijeloj situaciji Perišić se oglasio na Instagramu malo prije jedan ujutro gdje je objavio poruku:

“Danas je važna utakmica i ne pada mi na pamet remetit momcima i klubu mir tako da skrećem pažnju na sebe. Sritno ciloj ekipi, a o onome što se dogodilo možemo nakon toga. HŽV.”

No šta se zapravo dogodilo? Grubo zvuči da je Perišić, koji je cijelu karijeru poznat kao igrač kojem su disciplina i profesionalnost na prvom mjestu, izbačen baš zbog nediscipline. Prema informacijama Indexa, razlog izbacivanja je nešto što se događa u svakoj ekipi, ali je daleko veći interes jer se radi baš o Perišiću. Nije bilo nikakvog kašnjenja ni odbijanja izvršavanja zadaća, što bi se karakteriziralo kao nedisciplina.

Bio je nezadovoljan jer nije u prvom sastavu protiv Lokomotive

Perišić je nakon utakmice u Slovačkoj navodno bio nezadovoljan što nije bio u početnom sastavu, a stvari su sigurno eskalirale kada je na jučerašnjem treningu shvatio da ga Gattuso ne vidi u prvom sastavu ni za utakmicu protiv Lokomotive. Njegova nervoza na treningu zbog te spoznaje je bila jasno vidljiva. Nakon treninga na terenu, ekipa se prebacila u teretanu gdje su odrađivali zacrtane vježbe.

Gattuso je nakon završetka treninga na terenu otišao u svoj ured te je poslao svog pomoćnika da obavijesti Perišića da dođe u njegov ured na sastanak, na što je Perišić odgovorio da će doći za nekoliko minuta kad odradi vježbu koju je u tom trenutku radio. Gattusu se nije svidjelo što Perišić nije odmah došao, otišao je u teretanu i pred ekipom mu rekao da se to tako ne radi i da se treba odmah pojaviti ako ga je on zvao.

Njih dvojica su nakon toga odradili razgovor, čiji sadržaj znaju samo oni, a na kojem je Gattuso Perišića očito obavijestio da neće konkurisati za utakmicu protiv Lokomotive.