Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željezničar preokretom do tri boda u Mostaru

muftic
muftic

Nakon prvog poluvremena bez golova, domaći su poveli u golom Mlinarića u 53. minutu.

Fudbaleri Željezničara slavili su pobjedu u 2. kolu Premijer lige BiH. Plavi su nakon poraza od Širokog na Grbavici, osvojili tri boda u Mostaru na gostovanju kod Veleže.

Susret na stadionu Rođeni počeo je minutom šutnje za rano preminulog Dženana Uščuplića, a nešto malo prije toga poklon od strane mostarskog kluba dobio je Edo Vehabović.

Uvodne minute protekle su u ofanzivnom pristupu obje ekipe. No, na pravu priliku se čekalo do samog finiša prvog poluvremena kada se prvo večerašnji kapiten gostiju Hiroš našao u odličnoj šansi, no Hadžikić je bio odlično raspoložen pa nije došlo do promjene rezultata.

Nakon prvog poluvremena bez golova, domaći su poveli u golom Mlinarića u 53. minutu. Željezničar je prije tog gola imao nekoliko solidnih prilika, no nije ih iskoristio i kazna je brzo stigla.

Velež je vodio do 73. minute kada je izjednačio Odinaka. Nedugo nakon izjednačujućeg gola gostiju, domaćin je preko rezerviste Mujana imao odličnu priliku za novi gol, no on je šutirao visoko preko gola.

Činilo se da će utakmica završiti bez pobjednika, ali u 85. minutu Plavi su napravili potpuni preokret. Boljević je pogodio mrežu Veleža za konačnih 1:2 na semaforu.