Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

Jesu li Slovenci teško oštećeni? Danska prošla u finale

rukomet slovenija danska
FOTO: Screenshot
Sudije su u posljendjim sekundama meča donije dvije vrlo "čudne" odluke

Finale je na programu u nedjelju, posljednjeg dana OI, od 13.30 sati, dok će se Slovenije i Španija sastati u 9 sati u susretu za bronzanu medalju

Rukometaši Danske plasirani su se u finale olimpijskog turnira u Parizu. 

Danci su u polufinalu pobijedili Sloveniju sa 31:30 i treći put zaredom igrat će finale na Olimpijskim igrama. 

Reprezentacija Danske vodila je tokom cijele utakmice, u drugom poluvremenu i sa šest golova razlike, ali su Slovenci u finišu uspjeli da se potpuno približe te su imali i napad za izjednačenje. Sudije su samom finišu meča donijeli dvije prilično sumnjive odluke, obje na štetu Slovenije. Prvo su Dancima svirali sumnjiv sedmerac, potom u posljednjoj sekundi umjesto sedmerca Slovencima dosudili samo devet metara.

Danski rukometaši su u posljednjim sekundama uspjeli prekršajem za deveterac da zaustave Slovence i praktično osiguraju pobjedu.

Slovenski selektor: Suci su sve dosuđivali za Dance

Slovenski selektor Uroš Zorman bio je bijesan na terenu, a nije se ohladio ni nakon utakmice:

“Suđenje tokom cijele utakmice nije bilo ni na nivou polufinala, ni na nivou Olimpijskih igara. Suci su sve dosuđivali za Dance, pa i sve male odluke, male lopte su išle na njihovu stranu. Nije da govorim previše o sucima, nego je to činjenica. Zato što rukomet nije globalni sport. Previše je tu pojmova koji se mogu previše slobodno tumačiti, a ključni su: šta je faul, koliko traje napad, šta je sedmerac…”

Finale protiv Njemačke

Pred Dancima je sada finale protiv Njemačke, koja je danas savladala Španiju sa 25:24. 

Dancima je ovo treće uzastopno olimpijsko finale, a u prethodna dva rivali su im bili Francuzi koje su pobijedili u Riju, ali su poraženi u Tokiju.

Finale je na programu u nedjelju, posljednjeg dana OI, od 13.30 sati, dok će se Slovenije i Španija sastati u 9 sati u susretu za bronzanu medalju.