Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetski predsjednik

Dodik za poraz košarkaša Srbije od SAD okrivio i sudiju iz BiH: “Nije bilo moguće”

dodik zurapovic
Foto: X/Društvene mreže

Dodik je na svom profilu na društvenoj mreži X napisao da su košarkaši Srbije predvođeni trenerom Svetislavom Pešićem “pravi junaci našeg vremena”

Predsjednik bh entiteta Republika Srpska Milorad Dodik istakao je da je košarkaška reprezentacija Srbije pokazala da ima karakter i da je “unijela strah među američke reprezentativce, ali i ukazao da prosto nije bilo moguće pobijediti košarkaše SAD i sudije, koje su sramno sudile”.

Podsjetimo, glavni sudija na utakmici bio je Ademir Zurapović iz Tuzle.

Dodik je na svom profilu na društvenoj mreži X napisao da su košarkaši Srbije predvođeni trenerom Svetislavom Pešićem “pravi junaci našeg vremena”.

“Pokazali su da imaju karakter, znanje i umijeće da su mogli ostvariti pobjedu nad reprezentacijom SAD. I sam Pešić je rekao da su reprezentativci SAD najbolji tim ikada. Ali naša reprezentacija je pokazala da ima karakter i da je unijela strah među američke reprezentativce”, naveo je Dodik.

Dodik je čestitao reprezentativcima “Nikoli Jokiću i Bogadnu Bogdanoviću, svim košarkašima i treneru Pešiću na neprevaziđenom vođstvu”.

“Momci, hvala za sve!”, poručio je Dodik.

Srbija je, podsjetimo, sinoć u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu nadigrala Amerikance u tri dionice, dobili su 30 minuta igre, ali je posljednjih deset presudilo, te su izgubili sa rezultatom 95:91.

Utakmica za treće mjesto igrat će se sutra u 11,00 sa,ti a finale istog dana u 21,30.