Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kantonalni ministar

Šteta se pohvalio: Probijen tunel Kobilja Glava, dug je više od 630 metara

Foto: Facebook

Desna tunelska cijev, kako navodi, duga je 635 metara, a lijeva će biti duga 632 metra

Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev, tokom jeseni se očekuje probijanje i druge tunelske cijevi, napisao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta na društvenim mrežama.

-Ovaj tunel će spajati potpuno novu saobraćajnu cjelinu Bare – Hotonj, koja će biti u funkciji do kraja sljedeće godine. Ovo je jedan od najzahtjevnijih tunela koji se gradi, zbog položaja, strukture tla i zbog činjenice da se iznad tunela nalazi više stotina stambenih objekata.Težak posao je završen za sve učesnike u projektu, očekuje nas još mnogo posla, kako na nastavku bušenja druge tunelske cijevi, tako i na nastavku gradnje saobraćajnice prema magistralnom putu M18 – kaže ministar Šteta.

Desna tunelska cijev, kako navodi, duga je 635 metara, a lijeva će biti duga 632 metra.

-Ogroman broj ljudi je svakodnevno uključen u projekt, radilo se dan, noć, iz dana u dan su se rješavali nepredviđeni izazovi, kako bismo danas svjedočili probijanju desne tunelske cijevi prema Vogošći. Završetkom projekta rasteretit će se gužve na postojećoj saobraćajnici na pravcu Sarajevo – Vogošća i uveliko poboljšati kvalitet i standard života. Hvala svim radnicima, izvođaču, nadzoru, stanarima koji žive u blizini gradilišta i svima koji pomažu u realizaciji izgradnje prvog tunela kojeg gradi Kanton Sarajevo – napisao je Šteta na svom Facebook profilu.

Uk: Još jedno ispunjeno obećanje

Probijena je desna tunelska cijev na tunelu Kobilja Glava! Još jedno ispunjeno obećanje Vlada Kantona Sarajevo i Trojke. Ovaj tunel će spajati potpuno novu saobraćajnu cjelinu Bare – Hotonj, koja će biti u funkciji do kraja sljedeće godine. Hvala svima koji su uključeni u projekat na kojem se danonoćno radi, bez obzira na brojne nedaće i izazove, poručio je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk.