Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luna Bulmahn

Njemica izbačena s Olimpijade, njen dečko se izvinio i ostao u ekipi

Luna Bulmahn Jean Paul Bredau

Njen dečko Bredau stao je u njenu odbranu i oglasio se na društvenim mrežama nakon završetka utrke

Njemačka olimpijka Luna Bulmahn poslana je kući nakon što je javno izrazila nezadovoljstvo što nije smjela učestvovati u štafetnoj utrci sa svojim dečkom. Sve je počelo kada je njemački atletski savez donio odluku da izbaci Bulmahn, njihovu drugu najbržu trkačicu na 400 metara, iz mješovite štafetne ekipe, prenosi Unilad.

Zasmetala im odluka

Njenog dečka Jeana Paula Bredaua obavijestili su da će se takmičiti u utrci bez nje, a par je bio bijesan zbog odluke da zamijene Bulmahn s malo sporijom atletičarkom na istoj distanci, Alicom Schmidt. Ljutita zbog odluke da je izbace iz utrke, objavila je na Instagramu:

“Da, na papiru sam druga najbrža trkačica na 400 metara. I ne, nisam nominirana za mješovitu štafetu.”

Njen dečko Bredau stao je u njenu odbranu i oglasio se na društvenim mrežama nakon završetka utrke u kojoj je njemački mješoviti tim završio na sedmom mjestu u svojoj prvoj utrci. “Nije sve išlo savršeno prije utrke. Zato nisam imao energije. Donijele su se neke odluke s kojima se nisu svi složili. Njemački atletski savez je jasno rekao da najbrža četvorka treba trčati. Na kraju je donesena drugačija odluka”, poručio je.

Istaknuli da nije timska igračica

Za kaznu, Luna je izbačena iz ženske štafete, što neki smatraju poprilično oštrom odlukom za takmičarku koja je tri godine trenirala za takmičenje. Njemački atletski savez istaknuo je da Luna nije timski igrač zbog načina kako se ponašala u ovoj situaciji. “Sastav ekipe napravljen je s ciljem uspješne mješovite štafetne ekipe. Odluku je jednoglasno donio trenerski tim i ona je objašnjena sportašima”, poručili su.

“Jean Paul Bredau se izvinio i takmičit će se u pojedinačnoj utrci na 400 metara”, dodali su.

Ana Carolina Vieira prva izbačena sportistkinja s OI-ja u Parizu

Podsjetimo, plivačica Ana Carolina Vieira postala je prva olimpijka koja je poslana kući s Olimpijskih igara u Parizu 2024. nakon što se iskrala iz Olimpijskog sela. Brazilka se iskrala bez dopuštenja svog tima te provela noć u Parizu sa svojim dečkom Gabrielom Santosom, koji je isto tako olimpijski plivač. Otkriveni su nakon objave na društvenim mrežama.

Kasnije se oglasila i objavila video u kojem je poručila da prima dosta negativnih poruka, ali i puno pozitivnih. “Dobro sam. Dobro sam koliko mogu biti u ovom trenutku jer je ono što mi se događa jako tužno. Ali sve će se riješiti u pravom trenutku. Živim za sport, sportista sam visokih performansi tako da je ovo vrlo delikatan trenutak za mene. Odmalena sam naučila poštovati hijerarhiju, zasluge, pristojnost jer su moji roditelji bili u vojsci. Već ponovno treniram i imam takmičenje koje dolazi”, poručila je.