Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

Vaterpolo: Hrvatska šokirala Španiju i prošla u borbu za medalje

vaterpolo susret Hrvatska Španija u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Za razliku od utakmice protiv SAD-a, odbrana Hrvatske je u prvoj četvrtini protiv Španije bila besprijekorna

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je napravila veliko iznenađenje pobjedivši favoriziranu Španiju rezultatom 10:8. U polufinalu, koje će se odigrati u petak, Hrvatska će se suočiti sa pobjednikom susreta između Mađarske i Italije, koji se igra večeras u 20.35 sati.

Za razliku od utakmice protiv SAD-a, odbrana Hrvatske je u prvoj četvrtini protiv Španije bila besprijekorna. Španija, inače najefikasnija ekipa na turniru, u nekoliko navrata nije uspjela šutirati. S druge strane, Maro Joković je dva puta pogađao za vodstvo Hrvatske od 2:0, javlja Index.hr.

Hrvatska je igrala sjajno i u drugoj četvrtini. Harkov, Fatović i Žuvela su bili precizni i donijeli prednost Hrvatskoj od 5:2. Bijač je u drugoj četvrtini obranio sve udarce, a Vukičević je povisio na 6:2. Do kraja prvog poluvremena, Perrone je smanjio na 6:3.

U trećoj četvrtini, Granados je smanjio rezultat na 6:4, ali Fatović je odmah uzvratio pogotkom za 7:4. Munarriz je jakim udarcem smanjio na dva razlike, a Hrvatska nije iskoristila nekoliko prilika s igračem više. Na sreću Hrvatske, Bijač je nastavio briljirati na golu, spriječivši Španiju da se potpuno vrati u igru. 

Na početku zadnje četvrtine, Munarriz je smanjio na 8:6, a pomom Španci dolaze na samo gol zaostatka.  Burić je sretno postigao gol s igračem više za 9:7, a De Toro je odmah u sljedećem napadu smanjio na 9:8. Bukić nije iskoristio napad s igračem više, ali Harkov je sjajno zabio za konačnih 10:8.